Dtum
Login with Facebookk
1912 | December

Vakmerő csónakázás

Amerika ismeretes arról, hogy a demokratikus gondolkozás és ezerféle ujitásokon felül egyuttal a vakmerő vállalkozások hazája is. A vakmerőséget éppugy értelmezhetjük üzleti, mint bármely más téren. Nemrégen egy Ingham nevezetü fiatalember, a ki a filadelfiai Benham Boat Club (csónakázóegylet) tagja, hajmentő vakmerőséggel vakmerőséggel vállalkozott arra, hogy a Wissahiokon Creek nevü vizesésen átcsónakázik.

 

Ezer meg ezer kiváncsi ember gyült öszze a vizesésközelében, a mikor Ingham csónakba ült és az éles sziklacsucsok százai köztött a rohanó viz felületén átcsónakázott, majd a vizeséshez érve, huszonöt méter magasságból csónakjával egy pillanat alatt lebocsátkozott és minden komoly baj nélkül a parthoz evezett.

 

A várakozók ezrei, a kik szorongva lesték, hogy Ingham szerencsésen átjusson a zuhatagon, óriási éljenriadalommal fogadták a bátor evezőst. Ingham megigérte, hogy vakmerő mutatványát közelebbről megismétli, a rendőrség azonban - igen helyesen – közbelépett és betiltotta a további kisérletezést.

 

Képünkön egyébként Inghamt épp abban a pillanatban mutatjuk be, a mint a zuhatagon csónakjával a huszonötméteres mélységbe lebocsátkozik. Nem szorul bővebb magyarázatra a vállalkozás hajmeresztő volta, mert a ki a képre tekint, meggyőződhetik arról, hogy valóban páratlan szerencséről beszélhet, a ki a zuhatagon épen átjut.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98