Dtum
Login with Facebookk
1912 | Július

Vilmos császár találkozása a czárral

A külpolitikának nagy eseménye volt e hónap 6-ikán a baltijszkij-porti császár-találkozás. Vilmos német császár találkozott az orosz vizeken Miklós czárral és nagyfontosságu megegyezés történt közöttük.

 

A czár határozottan kijelentette, hogy érintetlenül hagyja Törökország területi épségét, a német császár pedig abbeli elhatározásának adott kifejezést, hogy nem tartja szükségesnek a török ügyekbe való beavatkozást. A Balkánon tehát biztosítva van a béke. Ez a találkozás egyébként előkészitése volt egy legközelebb össezülő európai kongresszusnak, mely arról fog dönteni, hogy milyen körülmények között volna lehetséges a béke Afrikában.

 

A szemlén a német császár orosz nyelven üdvözölte az ezredet, mondván: „Jó egészséget, fiuk!” A katonák orosz szokás szerint viszszakiáltották neki: „Császári felségednek jó egészséget kivánunk!” Az ezred felvonulása után a német császár ujból orosz nyelven mondott köszönetet, e szavakkal fejezte be beszédét: „Isten éltesse a czárt!” az orosz ezred lelkesült hurrázással felelt erre. Nagyon megörvendeztette az oroszokat, hogy Vilmos császár a nyelvükön üdvözölte őket. Ügyel ilyesmire a császár, mert a maga alattvalóiról tudja, hogy milyen jól esik az embernek a nemzeti érzésük megbecsülése.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
II. Vilmos, német császár II. Miklós 1910-ben
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98