Dtum
Login with Facebookk
1912 | Május

Nemzetközi football mérkőzés

Woolwich Arsenál – FTC 2:1 (1:1) – Üllői-ut, Biró: Hercog Ede 18.000 néző. –

A Woolwich Arsenal hirnevéhez méltóan szerepelt s egy csapásra rehabilitálta az utóbbi időben Budapesten némiképpen diszkreditált angol footballsportot. Tipikus professzionista csapat a javából: a játékosok labdatechnikája, fejjátéka, labdáramenése, helyezkedése és lövőképessége a mesterségbeli tökéletességet mutatta.


Az összjátékuk is elsőrangu volt, de otthon valószinüleg még kompaktabb, és egymást még jobban megértő az összmunkájuk, mert az angol professzionista csapatok a kontinentális turájuk arra is felszokták használni, hogy ujonnan szerződtetett játékosaikat kipróbálják s különböző összeállításokkal nagyobb koczkázat nélkül kisérletezzenek.


Az angolok – két back kivételével, a kik otthon valószinüleg csak "tartalékot játszanak" – mind jól megfelelnek a feladatuknak, és talán mégis a hirtelen szőke hajával is feltünő Grant jobbhalf, Thompson centerhalf, Grenaway és Winshop szélső csatárok válnak ki legjobban az együttesből. A match elején az angolok fölényes támadása sulyos vereség árnyékát vetette előre. Később azonban a zöld-fehérek felszabadulva az elfogódottság érzése alul nagy erővel feküdtek bele a játékba, szépen dolgoztak, sokat támadtak és végül is tiszteletreméltó eredményt értek el, a mi annál is inkább elismerésre méltó, mert a beteg Pataky nem játszott, és Weisz is fájós lábbal tehetetlenkedett.


A játék képét hűen ábrázoló 2:1-es eredmény különösen a Rumbold-Payer backpár nagyklasszisu védelmének és Fritz szerencsével párosult jó munkájának az érdeme. A halfsorból csak Blum, a csatársorból csak Koródy és Schlosser tudott boldogulni. Schlosser azonban néhány gyönyörü lövést leszámítva – mint negyedik fedezetjátékos inkább a védelmet, mit a támadást segítette elő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98