Dtum
Login with Facebookk
1913 | Március

Házasság négyesben- bonyodalom a kis lakásban

Francia bohózatokra emlékeztet ez a legujabb budapesti történet. Olyan, mintha valami jókedvű bohózat második felvonásából vágták volna ki.


A férj, egy előkelő budapesti nagykereskedő- mint mondja ő- a felesége iránti tiszteletből barátnőt tart magának. Tudniillik annyira tiszteli a feleségét, hogy olyan apró dolgokkal, mint a szerelem, nem akarja zaklatni. Van egy kicsi barátnője, egy ennivaló, aranyos kis baba, aki az Izabella utcában lakik. Itt tölti a férj minden szabad idejét, mialatt a felesége azt hiszi, hogy a férj a klubban van, vagy pedig az üzletben, mert -tudod édesem, most a mérleget készítjük és sok a dolog. Mit csinál erre egy pesti asszonyka, akinek a férje mérleget készít s nem törődik a feleségével? Francia bohózatok receptje szerint odamegy a telefonhoz és rendel magának házhoz szállítva egy házibarátot. Igen ám, de nálunk ilyen kölcsönző intézmény nincsen. Kénytelen tehát engedni egy fiatal banktisztviselő csábításának. Ez a bankfiu már hónapok óta ostromolja az asszonyt s most végre azt hiszi, hogy célhoz ér.


- De hol?- kérdezi az asszony.
- Van nekem- mondja a bankfiu- egy kis barátnőm. Nem is az én barátnőm, hanem egy másik uré, de velem csalja meg e barátját. Ugy-e nem haragszik asszonyom, hogy ezt így bevallom, de most szerencse, hogy így van. Én most értesíteni fogom ezt a kis babát, hogy ma este menjen el hazulról és engedje át nekem a lakását.


Mondanunk sem kell, hogy a bankfiu az unatkozó asszonykával egy zárt fiákkeren nem a Verseny-utca, hanem az Izabella utca felé tartott. És talán már méltóztatik azt is sejteni, hogy az Izabella utcai fészekben még ma este nagy bonyodalmak lesznek. A helyzet ugyanis ebben a pillanatban a következő:


A kis barátnő elmegy hazulról s azt mondja a házmesternek: ha a barátom jönne, mondja meg neki, hogy el kellett mennem. A lakásba egy forró estére beköltözik az asszony és a bankfiu. Minden rendben volna. Azonban a házmester feledékeny. Mikor a férj jön, elfelejti megmondani, hogy a barátnője nincs itthon, a férj felmegy a lakásba, a saját kulcsával kinyitja az ajtót, mikor meghallják a hangját, a bankfiu a fürdőszobába bujik s a férj a hálószobában a saját feleségét találja olyan állapotban, mintha éppen a férjére várna.


Most nagy meglepetés van. A lényeg azonban mégis csak az, hogy férj és feleség boldogan összetalálkoztak. A bankfiu pedig leszökik az utcára, a sarkon találkozik a kis barátnővel s bubánatukban egymás karjaiba esnek egy közeli szállodában.
Hát nem olyan, mint egy francia bohózat második felvonása?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98