Dtum
Login with Facebookk
1913 | Szeptember

Alexandra orosz cárné leányai társaságában

A csoportképen látható alakok a következők ( felső sor balról jobbra ): Olga, Tatjana, Mária nagyhercegnők, ( alsó sor balról jobbra ): Alexandra orosz cárné és Anasztázia nagyhercegnő. Képünk a cárnét és leányait a legutóbbi hetekből származó fényképfelvétel alapján ábrázolja.

A nagyhercegnők valamennyien igen csinos arcuak, szép, karcsu növésűek, a cárné azonban testtartásában megrokkant, beteg nő, akinek arcvonásai aggodalmat, ideges nyugtalanságot és lelki fájdalmakat árulnak el.

A cárné tudvalevőleg állandó félelem között tölti napjait, mert urát és gyermekeit merénylettől félti s folyton aggódik Alexej trónörökös egészsége miatt. Egy időben már az a hír is elterjedt róla, hogy az örökös rettegés miatt sulyos idegbajt kapott és folyton rémképek üldözték: azt hitte, hogy a nihillisták minden zugban lesnek rá bombáikkal és el akarják pusztítani az egész családját.

Nyilvános helyen nem mert megjelenni nagy rettegésében. Egészségi állapota már javulóban volt, amikor fiát, a kis trónörököst sulyos betegség érte; emiatt ismét nagyon idegessé lett s most a legkitűnőbb orvosok fáradoznak a meggyógyításán.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98