Dtum
Login with Facebookk
1914 | Augusztus

A Szent István napi atletikai verseny

A MAC hagyományos Szent István napi atletikai versenyét a háborus állapotok közepette is megrendezi. A verseny propoziciója szerencsésen van összeállítva, mert összes ifjusági és szenior atlétánknak alkalmat ad az indulásra.

Az ifjusági számok közül a 100 m. II. oszt. sikfutásban Farkas (MTK) és Kepf (BEAC) kivételével legjobb ifjusági sprintereink állnak starthoz. A versenyt alighanem Csávossy (MAC) nyeri, Kászonyi (MAC) és Szepessy (MAC) ellen.

A 400 méteres II. oszt. sikfutás, Kászonyi (MAC) biztos zsákmánya, a helyekért Csáky (MAC), Kurunczy (Törekvés) és Szepessy (MAC) egyenlő eséllyel indulnak.

A kezdők részére kiirt 800 méteres sikfutásban Pálföldinek (MAC). Benedict János, a BEAC tehetséges fiatal atlétája komoly ellenfele lesz.

A 110 méteres gátfutást a kitünő formában lévő Pilinszky (MAC) nyeri, valószinüleg ifjusági rekord alatt.

A junior magasugrást Földessy (MAC), a kezdők részére kiírt rudugrást Szekérnyesi (MAC) nyerhetik, míg a kezdők gerelyvetésében Dobál (MAC) Hercegh (MAC) és Földváry (MAC) egyenlő képességű ellenfelek.

Diszkoszvetésben az elsőség kérdése teljesen nyilt, amennyiben Piliszky (MAC), Szepessy (MAC), Bonta (Szolnok) és Bakos (MTK) egyenrangu ellenfelek.

A 4 x 100 méteres stafétában a MAC a) és b) csapatai veszik fel a küzdelmet az FTC stafétájával. Nézetünk szerint a MAC jóképességü ifjusági sprinterei ujabb ifjusági rekord alatt nyerik a versenyt.

Az ifjusági versenyt még 200, 500 m. és 3000 méteres futó, távolugrási- és helyből távolugrási handicapok egészitik ki.

A szenior versenyszámok közül hir szerint egyedül Budapest 15000 méteres bajnoksága kerül eldöntésre, mert a szenior számokra az egyesületek olyan gyéren adták le nevezéseiket, hogy azok száma walk-owerré, vagy MAC háziversennyé zsugorodnék.

Budapest 15 km. es bajnokságát az egyedül induló Lovas Antal, a veterán-futó nyeri, a ki fáradságos és hosszu munkája után jól megérdemelt jutalomhoz jut a 15 km.-es bajnokság megnyerése révén.

Lovasnak az idén felállított fespektibilis rekordjai, valamint folytonos javulása azt engedik sejtetni, hogy az általa tartott 15 km-es rekordot fogja megjavítani.
Aligha fogunk tévedni abban a feltevésben, hogy Lovas 52 perchez közel eső, vagy azon belül levő időt fog elérni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98