Dtum
Login with Facebookk
1914 | Június

Magyar bajnoki teniszverseny

Kehrling Béla nyerte meg az egyes férfi bajnokságot. Zsigmondy-val szemben 8:6, 6:2, 6:2 eredménnyel sokkal könnyebben győzött tehát mint remélhettük volna. Zsigmondy veresége már a második szet elején bizonyossá vált s a mérkőzés további része éppen ezért különösebb érdekességet nyujtott.

Kehrling játékát jellemzi, hogy minden labdát minden helyzetből fog s ellenfelét kitünő plaszirozással védekezésre szorítja. Zsigmondy Kelemen Auréllal szemben játszotta ki legjobb formáját. Bámulatos türelemmel adogatta a hosszu labdákat, viszont Kelemen a háló mellőli játékot forszírozta s emiatt sokszor hibázott.

A legfejlődőképesebb versenyzőnek Fittler Kamill bizonyult, a ki Zsigmondyt igen erősen megszorította. A kettőjük közötti mérkőzés volt a verseny legszebb és legizgalmasabb küzdelme.

Cséry Sári 6:2, 6:1 arányban feltünő különbséggel győzte le Nyeviczkey Lillit a női egyes bajnokság második helyezettjét. Sajnálattal kell leszögeztünk, hogy a hölgyek játéka aránytalanul alacsonyabb nívót képvisel férfi játékosainknál. Erre mutat, hogy a hölgyjátékosok közül alig lehetne a legjobbakat külön felsorolni.

Ahány verseny, annyi formát látunk. Ma az egyik jobb, holnap a másik. Igy volt az is, hogy minden különösebb ok nélkül Cséry Sári fölénnyel verte Nyeviczkey Lilit. Nyeviczkey Lili pedig ugyanolyan különbséggel Mészáros Esztert.

A férfi páros bajnokságban Kelemen-Kehrling mindvégig kitünően állták meg a helyüket. Jól helyezkednek s egymás kiválóságát ügyesen használják ki.

Gróf Salmst mióta a párisi világbajnokságban Lordet és Gobertet megverte, az osztrák sajtó a világ legelső játékosai közé sorozza.

Kertész Jánosé a MOLSz buzgó titkáráé az érdem, hogy a bajnoki versenyek ellenére a sok esőnek, a legnagyobb rendben folytak le.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kehrling Béla 1914 bajnoka Zsigmondy Jenő teniszező Cséry Sári tenisz páros jelenet páros tenisz mérkőzés
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98