Dtum
Login with Facebookk
1914 | Szeptember

Csomagküldés a katonáknak

A kereskedelemügyi miniszter intézkedése következtében mától kezdve a hadrakelt sereghez tartozó személyek részére tábori posta utján ismét küldhetők csomagok. A csomagok tartalma kizáróan csak hadfelszerelési és egyenruházati tárgy (fegyver, formaruha, meleg alsóruha, fehérnemű, czipő) lehet.

 

A felvevő postahivatal a tartalom megállapítása czéljából a csomag felnyitását követelheti: ha a feladó ezt megtagadja, vagy a felvevő hivatal azt állapítja meg, hogy a tartalomnyilvánítás hamis, a csomagot visszautasítják.

 

A csomagok súlyhatára tíz kilogramm; kiterjedése bármely irányban mintegy 80 czentiméter. A küldeményt tartós és vizálló burkolatba, tehát viaszos vászonba vagy faládába kell elhelyezni, a czímet pedig magára a burkolatra vagy ezzel elválaszthatatlanul összefüggő papirlapra kell írni. A czímirat kellékei ugyanazok mint a tábori postai leveleknél vagy levelezőlapoknál.

 

Tábori posta utján szállított postacsomagokhoz árunyilatkozatot csatolni nem kell. Értéket nyilvánítani, expresszkezelést, utánvéttel, tértivevénnyel vagy saját kezéhez való kézbesítést kikötni nem lehet.

 

A szállító-levélen jelezni kell, hogy a csomag a feladó veszélyére vetetett fel. Bérmentesítés a feladásnál kötelező. Bérmentesítési díj fejében öt kilogrammig 60 fillér, minden további kilogrammért vagy ennek töredékéért tíz fillér jár.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98