Dtum
Login with Facebookk
1915 | December

A BKE hockey-csapatának bécsi győzelme

A bécsi jéghockeystáknak az a régi vágya, hogy a Budapesti Korcsolyázó Egylet jéghockey-csapatát megverjék ezuttal sem teljesült. A magyar csapat mult vasárnap Bécsben ismét győzelmet aratott.

A bécsi csapat, illetve, helyesebben szólva: Bécs minden jó hockey-játékosát magába foglaló Wiener Eislaufvereine csapata a mérkőzés napján mintegy hat heti intenzív tréninggel rendelkezett, míg a magyar csapat 2-3 tréning után volt kénytelen a mérkőzésben részt venni. Ez még a laikus előtt is oly nagy handicap, hogy ezt csupán a magyar csapat nagy klasszikus, illetve játékosainak több évi együttjátszása volt képes ellensulyozni.

De már mos is megállapítható azonban, hogy ha még több éven keresztül a budapestiek kénytelenek lesznek ilyen előnyt adni, a télisportoknak ebben az ágában is a bécsiek legalább is egyenranguak lesznek a mieinkhez annyival inkább, mert az osztrák főváros fiatalabb hockey-generációja legalább is a mérkőzés előtt tartott tréningen látszottak után ítélve a legszebb reményekre jogosítja ez a bécsi hockey-sportot.

Mindezeknek az oka pedig az, hogy Bécsben már évek óta a legkényesebb igényeket is kielégítő műjégpályák vannak, ahol a jégsportot kedvelő közönség az év november 1-től március végéig csaknem minden megszakítás nélkül a lehető legjobb jégen korcsolyázhat, míg a mi jégsportunk műjég nélkül az időjárás végtelen szeszélyeinek kitéve, a kitűnő emberanyaggal sem indulhat igazi virágzásnak.

A mérkőzés különben igen nagy közönség jelenlétében folyt le.

Az első percekben a magyar csapat erősen támad. A 7. percben Hevesi, a jobbszélső, majdnem a cornervonalról gyönyörű goalt üt, melyet pár percre Lator, a fedezet, helyezett goalja követ. Ezek után mintha a magyar csapat az eredményt már megelégelte volna, a bécsiek kerülnek frontba s a magyar kapu előtt főleg a kitűnő Mayreinger, Rauch és az amerikai balszélső révén szép összjátékkal támadnak, de ugy az ő akcióik, mint a magyar csatárok ritkább, de veszélyes támadásai a védelmek kiváló játéka miatt goal nélkül maradnak. Félidő 2:0.

A második félidő elején a magyar védelem hibájából az offsideon álló amerikai balszélső goalt üt. 2:1. A magyar csapat erre teljes erejével belefekszik a mérkőzésbe és Krempels 2 és Kehrling 1 goaljával az eredményt rövidesen 5:1-re javítja s már ugy látszik, hogy ismét nagy goalarányu győzelmet arat.

A kitűnő tréninggel bíró bécsi csapat a magyar védelem kiváló játéka ellenére két hosszu lövéssel, meglehetős szerencsével az eredményt 5:3-ra javítja. A magyar csapat azonban mindnagyobb fölénybe kerül és Krempelsnek gyönyörű holtbiztos cornerből ütött goaljából és Kehrlingnek passzírozott lövésével a mérkőzés végeredménye 7:3 lesz.

A magyar csapat minden tagja hiányos tréningje ellenére kiváló volt. Önfeláldozó játékot produkált, melyet a közönség több ízben hangos tetszéssel honorált, természetesen azonban a tréninghiány következtében még távol van a legjobb formától.

A bécsi csapat meglepő haladást mutatott. Legjobb embere, Mayringer, a fedezet volt. Aki nagy képességével ugy a védelmet, mint a csatársort támogatta. A csatársorban Rauch, a híres bécsi atléta nagy gyorsaságával és Dalveare az Amerikából származó balszélső bámulatos csatázásaival tűnt ki. A csapat többi tagja is feltűnő javulásról tett tanulságot.

Bíró Retschury volt, aki azonban a magyar csapatra nézve előnyt jelentő számos helyzetet valószínűen a hockey-sportban való kisebb rutinja következtében figyelmen kívül hagyott.
A Wiener Eislaufverein megállapodás szerint januárban Budapesten ad revansot a BKE-nek.

Ha a nálunk a jelenleg uralkodó jégviszonyok egyhamar nem javulnak s e miatt jéghockeyistáink tréninget ezután sem tarthatnak, a BKE-nek erős, nehéz küzdelmet kell megvívnia a bécsi csapattal, amely a műjégen folytatott állandó tréningjével egyre nagyobb haladást érhet el és a budapesti és bécsi csapat között a multban mutatkozott erőviszonyt a javára alaposan megjavíthatja. Ha így lesz, érdekes és izgalmas mérkőzésre lehet kilátása a budapesti közönségnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
BKE-WEV jégkorongmeccs BKE-WEV jégkorongmeccs magyar támadás bécsi támadás A BKE csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Déli vasut jelentéséből A Déli vasut jelentéséből
A cs. és kir. szab. déli vaspálya társaság a rettenetes háboru...
Kormányzót kíván a kisgazdapárt az ország élére Kormányzót kíván a kisgazdapárt az ország élére
Az országos kisgazda és földmívespárt vezérlő bizottsága még október...
Mit együnk? Mit együnk?
A telefon felkorbácsolta az idegeimet, egy kis nyugalomra volt...
Az éhség az orosz közmondásban Az éhség az orosz közmondásban
Az Oroszországot most fenyegető éhinség időszerűvé teszi azoknak az...
Örvendetesen fejlődik háziipari cikkeink exportja Örvendetesen fejlődik háziipari cikkeink exportja
Legutóbbi számunkban beszámoltunk arról, hogy ebben az évben már...
Villamos patkányfogó Villamos patkányfogó
Az állatvédők már arról is gondoskodtak, hogy még a patkányt is...
Szabó Dezső: Béke Szabó Dezső: Béke
Ez az Isten akarata, szép kicsi kisasszony. Ez az Isten akarata, szép...
Móricz Zsigmondot szemérem elleni vétséggel vádolták két régi novellája miatt Móricz Zsigmondot szemérem elleni vétséggel vádolták két régi...
Irodalmi körökben vasárnap élénk föltünést keltett az a hír, hogy...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
A népkormány legutolsó rendelete: A hivatalos lap 23-iki száma közli...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98