Dtum
Login with Facebookk
1915 | December

A BKE hockey-csapatának bécsi győzelme

A bécsi jéghockeystáknak az a régi vágya, hogy a Budapesti Korcsolyázó Egylet jéghockey-csapatát megverjék ezuttal sem teljesült. A magyar csapat mult vasárnap Bécsben ismét győzelmet aratott.

A bécsi csapat, illetve, helyesebben szólva: Bécs minden jó hockey-játékosát magába foglaló Wiener Eislaufvereine csapata a mérkőzés napján mintegy hat heti intenzív tréninggel rendelkezett, míg a magyar csapat 2-3 tréning után volt kénytelen a mérkőzésben részt venni. Ez még a laikus előtt is oly nagy handicap, hogy ezt csupán a magyar csapat nagy klasszikus, illetve játékosainak több évi együttjátszása volt képes ellensulyozni.

De már mos is megállapítható azonban, hogy ha még több éven keresztül a budapestiek kénytelenek lesznek ilyen előnyt adni, a télisportoknak ebben az ágában is a bécsiek legalább is egyenranguak lesznek a mieinkhez annyival inkább, mert az osztrák főváros fiatalabb hockey-generációja legalább is a mérkőzés előtt tartott tréningen látszottak után ítélve a legszebb reményekre jogosítja ez a bécsi hockey-sportot.

Mindezeknek az oka pedig az, hogy Bécsben már évek óta a legkényesebb igényeket is kielégítő műjégpályák vannak, ahol a jégsportot kedvelő közönség az év november 1-től március végéig csaknem minden megszakítás nélkül a lehető legjobb jégen korcsolyázhat, míg a mi jégsportunk műjég nélkül az időjárás végtelen szeszélyeinek kitéve, a kitűnő emberanyaggal sem indulhat igazi virágzásnak.

A mérkőzés különben igen nagy közönség jelenlétében folyt le.

Az első percekben a magyar csapat erősen támad. A 7. percben Hevesi, a jobbszélső, majdnem a cornervonalról gyönyörű goalt üt, melyet pár percre Lator, a fedezet, helyezett goalja követ. Ezek után mintha a magyar csapat az eredményt már megelégelte volna, a bécsiek kerülnek frontba s a magyar kapu előtt főleg a kitűnő Mayreinger, Rauch és az amerikai balszélső révén szép összjátékkal támadnak, de ugy az ő akcióik, mint a magyar csatárok ritkább, de veszélyes támadásai a védelmek kiváló játéka miatt goal nélkül maradnak. Félidő 2:0.

A második félidő elején a magyar védelem hibájából az offsideon álló amerikai balszélső goalt üt. 2:1. A magyar csapat erre teljes erejével belefekszik a mérkőzésbe és Krempels 2 és Kehrling 1 goaljával az eredményt rövidesen 5:1-re javítja s már ugy látszik, hogy ismét nagy goalarányu győzelmet arat.

A kitűnő tréninggel bíró bécsi csapat a magyar védelem kiváló játéka ellenére két hosszu lövéssel, meglehetős szerencsével az eredményt 5:3-ra javítja. A magyar csapat azonban mindnagyobb fölénybe kerül és Krempelsnek gyönyörű holtbiztos cornerből ütött goaljából és Kehrlingnek passzírozott lövésével a mérkőzés végeredménye 7:3 lesz.

A magyar csapat minden tagja hiányos tréningje ellenére kiváló volt. Önfeláldozó játékot produkált, melyet a közönség több ízben hangos tetszéssel honorált, természetesen azonban a tréninghiány következtében még távol van a legjobb formától.

A bécsi csapat meglepő haladást mutatott. Legjobb embere, Mayringer, a fedezet volt. Aki nagy képességével ugy a védelmet, mint a csatársort támogatta. A csatársorban Rauch, a híres bécsi atléta nagy gyorsaságával és Dalveare az Amerikából származó balszélső bámulatos csatázásaival tűnt ki. A csapat többi tagja is feltűnő javulásról tett tanulságot.

Bíró Retschury volt, aki azonban a magyar csapatra nézve előnyt jelentő számos helyzetet valószínűen a hockey-sportban való kisebb rutinja következtében figyelmen kívül hagyott.
A Wiener Eislaufverein megállapodás szerint januárban Budapesten ad revansot a BKE-nek.

Ha a nálunk a jelenleg uralkodó jégviszonyok egyhamar nem javulnak s e miatt jéghockeyistáink tréninget ezután sem tarthatnak, a BKE-nek erős, nehéz küzdelmet kell megvívnia a bécsi csapattal, amely a műjégen folytatott állandó tréningjével egyre nagyobb haladást érhet el és a budapesti és bécsi csapat között a multban mutatkozott erőviszonyt a javára alaposan megjavíthatja. Ha így lesz, érdekes és izgalmas mérkőzésre lehet kilátása a budapesti közönségnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
BKE-WEV jégkorongmeccs BKE-WEV jégkorongmeccs magyar támadás bécsi támadás A BKE csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98