Dtum
Login with Facebookk
1915 | Március

Vilmos császár Hindenburghoz

 A német császár Hindenburg tábornagyot a 147. számu második mazuri gyalogezred tulajdonosává nevezte ki, a miről a következő távirattal értesítette.


"Kedves tábornagyom! A Mazuri tavak mellett vivott téli csata szerencsés kimenetele után, a melynél az ön kipróbált mesteri vezetése mellett az én összehasonlíthatatlanul bátor keleti hadseregem az ellenségtől az utolsó darab hazai földet is visszafoglalta és az ellenséges hadsereget saját hazájába kergetve, megsemmisítően leverte, sürgős szükségét érzem, hogy köszönetet mondjak mindazért, a mit ön és derék csapataim most újból a haza javára kifejtettek. Királyi köszönetemnek azzal akarok különös nyomatékot adni, hogy önnek a pour le mérite rendjelhez a tölgyfalombot adományozom és önt ezenkivül a 147. számú második mazuri gyalogezred megválasztásából, a mely keleten folyt küzdelmekben hervadhatatlan érdemeket szerzett magának, megláthatja ön is, milyen hálás szivvel értékelem azt a szolgálatot, a mit ön Kelet-Poroszország felszabadítása érdekében kifejtett. Az Úristen legyen továbbra i a mi igazságos ügyünkkel és adjon nekünk még sok ilyen győzelmet. Vilmos."


Hindenburg tábornagy vezérkari főnökének, Ludendorff altábornagynak is elismerő tábirat kiséretében adományozta a pour le mérite rendjelhez a tölgyfalombot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
II.Vilmos Hindenburg Bal) és Ludendorff (jobb)
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98