Dtum
Login with Facebookk
1916 | Június

A dinár- és perperjegyek lebélyegzése

A pénzügyminisztérium 11.675/ P.M. szám alatt a következő hirdetményt teszi közzé: 

A cs. és kir. hadseregfőparancsnokság Szerbiának és Montenegrónak cs. és kir. katonai igazgatása alatt álló területére nézve elrendelte, hogy a szerb nemzeti bank forgalomban levő jegyei (Dinár-jegyek) és montenegrói kormány által kibocsátott (Perperjegyek) az emlitett területeken levő valamelyik cs. és kir. katonai körletparancsnokság vagy a belgrádi cs. és kir. kerületi parancsnokság bélyegzőjével lebélyegeztessenek és hogy a belgrádi, illetőleg cetinjei katonai főkormányzóság által megállapitandó határidő letelte után le nem bélyegzett ilyen jegyek sem a katonai pénztárak által, sem az élelmicikkek és egyéb árucikkek eladásával foglalkozó katonai eladási helyek által fizetésül nem fognak elfogadtatni.

A lebélyegzés folyó évi julius 1-étől bezárólag folyó évi julius 14-ig terjedő idő alatt fog megtörténni. 

Abból a célból, hogy a magyar szent korona országainak területén tartózkodók birtokában levő ilyen dinár- és perperjegyek lebélyegzése megkönnyittessék, intézkedés történt, hogy ugyanezen idő alatt és pedig hétköznapokon délelőtt 9 és 1 óra közt a lebélyegzést a fentnevezett kerületi, illetve körletparancsnokság nevében a budapesti katonai pénztár (I. kerület, Színház-utca 3. sz.) szintén és pedig dijtalanul teljesitse.

Lebélyegzendő jegyek a katonai pénztárhoz postán is beküldhetők. A jegyek lebélyegzés után a tulajdonosnak kivánságra, költségére és veszélyére postán visszaküldetnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98