Dtum
Login with Facebookk
1916 | Május

Tizóraizás Budapesten

A háború szocziológusainak és statisztikusainak figyelmébe ajánljuk: a tizóraizást Budapesten. Soha annyi tizórai nem fogyott a vendéglőkben, soha annyi magyar sonkát és parizert nem fogyasztott a pesti nőtlen kishivatalnok, mint napjainkban.

 

Hogyan van ez, hiszen a tizóraizás voltaképpen luxus a kishivatalnokoknak, akiknek ügyelniök kell minden krajczárra, nehogy tovább nyujtózkodjanak a takaróikon.

 

Ha az olvasók nem értik a dolgot, megmondhatjuk: - a kishivatalnokok ma tizórait ebédelnek. Egy korona huszért már kitünő malaczpörköltet, ürüvagdalékot, stájer szeletet és egyéb kiadós ennivalót kapnak, lével együtt. És ez a lé tökéletesen pótolja az ebédet . . .

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98