Dtum
Login with Facebookk
1916 | Október

Élelmezési diktátor

Élelmezési diktátort fogunk kapni végre. Erre már csakugyan nagy szükségünk volt, erőskezű emberre, aki drákói rendeleteket osztogasson, zsírjában fulassza a nagyvágókat, a tojásos kofák zsarolásait megtörje, a káposztát ismét népeledellé tegye, amilyennek jókedvében teremtette az Isten.

 

Lesz hát élelmezési diktátor, csak két hibája lesz. Mindenekelőtt, hogy hatásköre ugyancsak nem lesz valami széles, másodsorban, hogy a diktátor nemzetisége szerint a munkapárthoz tartozó úr. Kiki vonja le a konzekvencziát ebből a két érdekes tulajdonságból.

 

Talán olyan esetre lesz majd példa, hogy a munkapárti választókerületekben az árdrágitó urakat nem fogják megregulázni, s szabadon engedik őket tovább is ötszáz százalékkal nagyobb árakat követelni, mint békeidőben követelnek. Ám ezzel szemben ugyanabban a kerületben munkapárti fogyasztók is vannak, akik viszont azt követelik, hogy az árakat a legteljesebb módon mérsékeljék.

 

Most már ebből a drámai összeütközésből áll elő az a nagy gazdasági dolog, amit úgy neveznek: Érnivellálódás. Valóban, szellemesebben meg sem lehetett oldani az élelmezési diktatura kérdését, mint hogy munkapárti ember vesztesére bizták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98