Dtum
Login with Facebookk
1917 | Február

Hogyan segítenek magukon a hadirokkantak?

Négy fényképfelvételen mutatjuk be legérdekesebb jeleneteit egy előadásnak, amelyet egy csonka vitéz tartott az egyik budapesti hadikórházban a rokkant katonáknak, a csonka végtagok használatában való ügyeskedésről. Mind a két kezefejét amputálták, de ennek ellenére kitartó gyakorlattal még borotválkozni is megtanult.

A hadirokkant, akinek mind a két karja csonka, miután ügyesen megborotválkozott, azt is megmutatta hallgatóságának, hogyan szokott megmosdani segitség nélkül. Két csonka végtagja közé szorított spongyával ügyesen lemosta az arcát, azután a csonka jobbkezével ügyesen befejezte a mozsdást.

A borotválkozás és a mozsdás után még nehezebb feladat következett: fel kellett öltöznie segítség nélkül. Az akarat és a gyakorlat erre is megtanította. Ügyesen feltette gallérját, nyakkendőjét és magára huzta a mellényét is. Végül:

Azt is bemutatta a bajtársainak, hogy mi módon lehet kényelmesen étkezni csonka kezekkel is. Rokkantak számára készült megfelelő evőeszköz segítségével gyorsan és megerőltetés nélkül költötte el az eledelét. Bemutatásával bebizonyította, hogy a csonka végtagok is jól használhatók ügyességgel és kitartó gyakorlással.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Egy hadirokkant előadása Borotválkozás csonka végtagokkal Öltözködés Hogyan lehet kényelmesen étkezni?
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98