Dtum
Login with Facebookk
1917 | Július

Kabai képek

A kabaiak tehene: a szamár
Kaba sziget népe, legkivált a habanaiak, nagy hívei a szamár-tejnek, melye a tehén-tejjel szemben előnyben részesítenek és nem is minden alap nélkül, mert tudvalevő, hogy a szamártejnek igen nagy a tápértéke és az íze sem kellemetlen annak, aki megszokta . A kabaiak pedig megszokták és ők a tehéntejre fintorgatják az arcaikat.

 

Habanai kókusz-pálma
Az egész Kuba sziget, de főként Habana tartomány, melynek hasonnevü székvárosa egyben fővárosa az egész szigetnek, rendkivül dus növény- és állatvilággal bir. A hatalmas kávé-, cukor- és dohány-ültetvények mellett egész erdői vannak a kókusz-pálmáknak. Ez a gyümölcscsel dusan megrakott kókusz-pálma egyik szépen fejlett példánya a habanaiak kedvenc fájának. Egy csintalan, szurtos gyümölcs is csüng rajta s egy kis kubai néger.

 

Habanai négerek
A „Nagy Antillák” nevezetü szigetcsoportnak legnagyobb és legnépesebb szigete a buja termékenységgel megáldott Kuba köztársaság, mely hat tartományból áll. E tartományok között a vezetőszerep Habanáé, melynek teljes neve San Cristobal de is Havanna, Habana lakóinak zöme spanyol, de nagyszámmal lakják bennszülött négerek is, akik a cukor-, dohány- és kávéültetvények munkásai.

 

Tom Fidjl, a habanai agg kannibál
Ez a tagbaszakadt, dus haju, szakállas öreg Tom Fidjl, a kannibál, mogorva vén benszülöttje Habanának. A kultúra, amit a spanyolok és amerikaiak rá akartak erőszakolni, sehogy sem volt inyére és midenáron régi szabad és vad életmódját akarta folytatni. Nagynehezen mégis beletörődött abba, hogy a hust ne nyersen egye és dereka átkötésével jelezze, hogy már civilizálódik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A kabaiak tehene a szamár Habanai kókuszpálma Habanai négerek Tom, a habanai agg kannibál
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98