Dtum
Login with Facebookk
1917 | Március

Orosz személyiségek képekben

Gorkij Maxim, a világhirű orosz író. A forradalmi bizottság hir szerint a szépművészetek miniszterévé nevezte ki. Gorkij Maxim egész életében s minden munkájában az üldözöttek és elnyomottak szószólója volt. Fiatal korában az orosz nép legalsó rétegeiben élt és rettenetes nyomoruságot kellett elszenvednie a sok sorscsapás miatt.


A cárné és fia
. A cárt tudvalevően lesöpörte trónjáról az orosz forradalom s fiának, Alexej Nikolajevicsnek trónöröklési jogáról is lemondott. A cárné már régóta idegbeteg s állítólag öngyilkos kisérletet akart elkövetni, amikor a cár lemondásáról értesült. A volt trónörökös most tizenhárom éves és szintén beteges. A forradalmárok a cárnét a volt trónörökössel együtt elfogták és Carszkoje Szelóba vitték. Hír szerint, a volt cár, akit immár csak Romanov Miklósnak neveznek, megszökött a letartóztatása elől s a forradalmi kormány elfogató parancsot adott ki ellene. Más hír szerint őt is Carszkoje Szelóba vitték.

Grigorovics volt orosz tengerészeti miniszter. A forradalmi bizottság őt is fogságba vetette minisztertársaival együtt. Egyike volt a cár leghívebb támogatóinak s konzervativ elvei miatt nem tehetett szert népszerűségre. Leghívebb emberét, Nepentin tengernagyot, a flotta főparancsnokát a fellázadt tengerészek meggyilkolták.


Radzianko, az orosz forradalmi duma-bizottság elnöke. Nevezetes szerep jutott számára az orosz forradalmi mozgalom vezetésében. A duma-bizottság az ő intézkedései szerint vezeti a forradalmi ügyeket s kivánja a háboru folytatását. Érdekes, hogy nemcsak külsejére, hanem erélyes egyéniségére és nagy politikai tudására is hasonlít néhai Szilágyihoz.


Miljukov
, a forradalmi kormány külügyminisztere. Miljukov egyik főintézője az orosz forradalomnak, melynek sikere jórészt az ő nevéhez és munkájához fűződik. Oroszországban nagy a népszerűsége.


Nikolajevics Miklós
nagyherceg, az orosz háborus párt lelke, akit a forradalmi kormány ellenőrizhetetlen hírek szerint letartóztatott, mikor megérkezett Szent Pétervárra, hogy a főparancsnokságot átvegye.


Ruszkij tábornok
, a legtehetségesebb és legnépszerűbb orosz vezérek egyike. Szintén a forradalmárok pártjára állt. Nem olyan kegyetlen ember mint Bruszilov s ellensége az emberpazarlásnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A cárné és fia Gorkij Maxim Grigorovics volt orosz tengerészeti miniszter Miljukov, a forradalmi kormány külügyminisztere Nikolajevics Miklós nagyherceg Russkij tábornok, a legnépszerűbb orosz vezér
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98