Dtum
Login with Facebookk
1918 | Február

A háborus gyógyítás csodáiból

Az orvostudomány valósággal csodákat művel a háboru alatt a beteg katonák gyógyításában. Rendkivül érdekes példáit mutatjuk itt be a háborus gyógyítás e csodáinak. Idegsokkot kapott, súlyos idegbajtól gyötört katonák, mint sok száz vitéz bajtársuk, akiket gránát szele ért, bekerültek a Trencsérteplic-fürdőn levő híres hadikórházba és ott egy uj villamosgyógymóddal, a gondázással, melyet tökéletesítőjéről, dr. Gonda Viktorról neveztek el igy, rövid idő alatt meggyógyították őket.

 

E gyógymódszer segítségével néhány perc alatt visszanyeri beszélőképességét a néma, hallását a süket és járási képességét a béna. Természetesen csak az idegsokkot lehet meggyógyitani ilyen módon, tehát olyan működési zavarokat, amelyek nem okozhatnak szervi elváltozást. Fényképfelvételeink legjellemzőbben igazolják e gyógymód hatását, a vele kezelt beteg katonák állapotának bemutatásával:

 

1. Kiss István, aki harminchárom hónapig volt az olasz fronton, egész testében reszketett, sem állni, sem járni nem tudott és tolószékben kellett ide-oda vinni, vagy – mint a 2. kép mutatja – ha talpra kellett állítani, a falhoz támasztották, mert sem járni nem tudott, sem az egyensulyt nem tudta megtartani állásközben. Ugy vitték ide-oda, mint valami élettelen tárgyat. 3. A villamos kezeléssel azonban rövid idő alatt teljesen meggyógyult. 4. Vajda Imre, aki Doberdónál és Leber Antal, aki a kilencedik olasz offenzivában kapta az idegsokkot. Az előbbi két mankón járt, az utóbbit pedig tolószékbe kellett ültetni, mert teljesen béna volt és még beszélni sem tudott. Most már mind a ketten egészségesek. 5. Vajda Imre és Drecshner Jakab, akik csak botokkal tudtak járni, Trepmer Dániel, aki mankón vánszorgott és Leber Antal, aki teljesen béna volt az idegsokktól. Gyógyult állapotban ábrázolja őket a fényképfelvétel. Magukkal tehetetlen emberek voltak, s a villamos gyógymód segítségével teljesen visszanyerték egészségüket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kiss István a tolószékben Kiss István a kezelés után Kiss István teljesen felgyógyult Vajda Imre és Leber Antal most már teljesen egészségesek Vajda Imre, Dreschner Jakab, Trepmer Dániel és Leber Antal teljesen gyógyultan
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98