Dtum
Login with Facebookk
1918 | Január

Séta a szinházak körül

Szilveszter éjszakája a szinházak világában a legjobb hangulatban telt el. Először is meghosszabbították a zárórát és ennek következtében az előadással nem kellett annyira sietni. A jó hangulat azonban előadás után bontakozott ki teljes egészében, amikor vacsorára gyülekeztek. Annyi nagy vacsora tán sohasem volt, mint ezen az estén; mindegyik csillag vacsorát rendezett és mindegyik asztalnál fényes társaság gyült egybe. És milyen ajándékok érkeztek innen és onnan, az ékszerészboltok valósággal kiürültek ezen a napon és azóta olyan képünk van, mintha ellenséges rablóbandák jártak volna arra. No de erre való az ujév, hogy a szizházak szépei, ha már egyébben nem, legalább ékszerekben sokasodjanak meg.

Nagy szilveszteri vacsora volt az idén is Beöthy Lászlónál és a vacsorára meghívták a kardalosokat is. A jó öreg kóristák elnyütt frakkjaikban jelentek meg, a hölgyek pedig, akik ugyancsak annyi gázsiban részesülnek, mint férfitársaik, pompázó toalettekben, ragyogó ékszerekkel fülükben, nyakukon és ujjakon. Mindez persze nem rontotta meg az esély hangulatát, sőt emelte. Az urak elbeszélték hőstörténeteiket, amikor még a vidéki nemzeti szinházban énekelték a tenorokat és aratták a babért.
- Olyan sikerem volt egyszer, - mesélte az egyik, - hogy amidőn eljátszottam Plinchardot, a közönség el sem akarta hagyni a szinházteremül szolgáló nagykocsmát. Persze, hogy nem akarta elhagyni, mert azt követelte, hogy a pénzét adják vissza, a társulat a nagy sikertől megrészegedve megszökött a faluból.

Ilyen történetek füszerezték a vacsorát, amely csak azért nem romlott meg azoktól, mert igazán kitünő volt.

Az ujévi ünnep elmulta után a szinházak bemutatókkal fognak szolgálni. Négy szinházban is készülnek uj darabra. Bemutató lesz a Király-szinházban. A Pacsirtát hozzák Kosáry Emmyvel, a Hotel Imperiált a Magyar Fedák Sárival. A kórus szépét – Faragó Jenő és Komjáthy Károly uj operettjét – kitünő szereposztásban a Városi Szinházban és a Vigszinházban Jób Dániel szinművét az Őszi vihart Varsányi Irénnel a főszerepben. Január hónapja ekképpen elég mozgalmasnak igérkezik és a törzsökös premiérpublikum majd csak talál magának elfoglaltságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98