Dtum
Login with Facebookk
1918 | Június

Az ántánt versaillesi haditanácsának nyilatkozata

 Párisi jelentés szerint az ántánt legfelsőbb haditanácsa a következő közleményt tette közzé:
A legfelsőbb haditanács olyan körülmények között tartotta hatodik tanácskozását, a melyek nagyon komolyak a szabad népek szövetségére nézve. A német kormány, a mely a keleti fronton az orosz hadseregek és az orosz nemzet bénulása folytán minden veszedelmemtől megszabadult, minden erejét a nyugati arczvonal ellen forditja.

 

A szövetséges hadsereg ellen intézett drága és kétségbeesett támadásokkal akarja Európában a döntést elérni, mielőtt az Egyesült Államok egész erejüket érvényre juttatnák. Az ellenség stratégiai helyzeténél és a vasúti közlekedésben való fölényességénél fogva bizonyos sikereket ért el kezdetben, támadásait kétségtelenül meg fogja ismételni és a szövetséges népek még válságos napokat élhetnek át.


A legfelsőbb haditanács az egész helyzet megvitatása után meg van győződve róla, hogy a szövetségesek teljes bátorsággal fogják elviselni a mostani hadjárat megpróbáltatásait, azzal a bátorsággal a melyet a jog védelmében mindenkor tanusitottak. Az ellenséget kordában fogjuk tartani és idejében megverjük. Minden lehetőt elkövetünk, hogy hadseregeinket a harcztéren segitsük és támogassuk. Az egységes parancsnokság megteremtése jelentékenyen javitotta a szövetséges hadseregek helyzetét és hatása kitünően, minden megrázkódtatás előidézése nélkül érvényesül. A legfelsőbb haditanács teljes bizalommal van Foch tábornok iránt és bámulattal és büszkeséggel tekint a vitéz szövetséges csapatokra.


Az Egyesült-Államok elnökének gyors és jóindulatú közreműködésével azok a szerződések, a melyeket két hónappal ezelőtt kötöttünk amerikai csapatok behajózásairól és szállításáról, lehetetlenné fogják tenni az ellenségnek a győzelemnek oly módon való elérését, hogy felőrlik tartalékainkat, mielőtt a saját tartalékai kimerülnének. A legfelsőbb haditanács bizalommal várja a végső eredményt. A szövetséges népek elhatározták, hogy a világ egyetlen szabad népét sem áldozzák fel a berlini deszpotizmusnak.

 

Hadseregeik ismét megmutatják bátorságukat és szivósságukat, a mellyel már többször sikerült nekik a német támadásokat feltartóztatniok. Bátorságuk elegendő ahhoz, hogy e megpróbáltatást mindvégig egyenlő kitartással és egyenlő bizalommal állják meg, hogy biztosítsák a szabadság ügyének győzelmét. A szabad népek ismét megfogják menteni bámulatraméltó katonáikkal a kulturát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kovács Pál (HTVK) nyerte a Hősök kardversenyét Kovács Pál (HTVK) nyerte a Hősök kardversenyét
A fővárosból még szombaton egész autótábor indult Rákóczi városba....
Darlan és Giraud Darlan és Giraud
Az összeomlás után Pétain marsall nemcsak közös politikai nézeteik,...
Egy előkelő szegedi család diák fia megdöbbentő önoperáció végrehajtása után öngyilkos lett, mert ugy érezte, hogy nem vonzódik a nőkhöz Egy előkelő szegedi család diák fia megdöbbentő önoperáció...
Néhány nappal ezelőtt megdöbbentő öngyilkossági kísérlet történt...
Vasárnap reggel az Országzászlótól indult két kengyelfutó Rómába Vasárnap reggel az Országzászlótól indult két kengyelfutó...
Vasárnap délelőtt háromnegyedtizenegykor a szabadságtéri...
Moszkvával való szakitás Moszkvával való szakitás
A vasárnapi párisi lapok hevesen sürgetik Racovski párisi...
 Izgalmasnak igérkezik a Ház keddi ülése Izgalmasnak igérkezik a Ház keddi ülése
A nemzetgyülés kedden kezdi meg ujból tanácskozásait. Minden jel oda...
Ellenségeink Ellenségeink
Hogy Magyarországon senki okos ember nem óhajtotta és ma sem óhajtja...
Feltételeink Szerbiával szemben Feltételeink Szerbiával szemben
Az osztrák és magyar diplomácziai missziók ma valamennyi európai...
Mennyi idő alatt ér ma a levél Budapestről Newyorkba, a Baham-szigetekre, vagy Paramaribóba? Mennyi idő alatt ér ma a levél Budapestről Newyorkba, a...
A háború sok zavart okozott többek között a levelek körül is. A...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98