Dtum
Login with Facebookk
1918 | Október

A képviselőház szerdai ülésein

A képviselőház szerdai ülésein báró Lévay Lajos munkapárti képviselő átkiáltott a szélső baloldalra. „Megfogjuk pofozni Károlyit, ha még egyszer bejön és igy beszél!” Óriási izgalom támadt erre. Hock János visszakiáltotta neki: „Ha megteszed: a halál fia vagy! No gyere!” Lévay: Én magam megteszem, hogy felpofozom! Óriási zaj támadt erre s az izgalom olyan nagy volt, hogy a verekedéstől lehetett félni. „ Embereket szállitott Amerikának pénzért” kiáltották Lévay felé az ellenzékiek.


Óriási vihart támasztottak a képviselőház szerdai ülésén Lovászy Márton és Vass János képviselő közbekiáltásai. Gróf Károlyi Mihály beszéde alatt Lovászy ezt kiáltotta: „Tessék tudomásul venni, hogy entente barátok vagyunk! Igenis, entente barátok!” Vass János kiáltása is hallatszott: „Azok vagyunk!” – A képviselőház elnöke később javasolta, hogy a két képviselő ügyét a mentelmi bizottsághoz utasitsák. A többség igy határozott: jegyzőkönyvi megrovásban részesültek és kerületeikben ezt kiplakatiroztatják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Károlyi Mihály Lovászy Márton Hock János képviselő Ezen a jól sikerült felvételen Vass János képviselő látszik Báró Lévay Lajos előnyösebb oldala
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98