Dtum
Login with Facebookk
1918 | Szeptember

Malomkoncentráció?

A malomkoncentráció terve – a háboru kitörése óta ki tudja hányadszor – ujra kisért.
A terv ismét a régi: a kisebb üzemek szüneteltetésével nagyobb kapacitásu malmokban az egész ipar koncentrálása. Ez a terv már tavaly is felmerült, de kivitelre akkor sem került, mert a kormány is belátta, hogy az ország lisztellátása csak abban az esetben lehet zavartalan, ha az országban lévő összes malmok, legyenek azok bármilyen rendszerüek, a közélelmezés szolgálatában állanak. 

Csakis ily módon lehetett elérni azt, hogy a termés az illető vidékhez eső legközelebbi malomban kerüljön megörlésre és egyidejüleg elkerülni azt, hogy a gabonának fuvarozásával és a lisztnek visszaszállitásával a forgalmi vállalatokat nagyobb – és amint kitünik, felesleges – feladatok megoldásával terheljék.

Az aratás után tényleg az összes malmok üzemben voltak és a mindenkori szénkészletek arányában végezték el az őrlés munkáját. De malomipar sulyos zavarokkal küzdött, mert a legtöbb vállalat szénellátása rendszertelen volt és miután a téli időszak küszöbén nagyobb széninség veszélye fenyeget, a kormány ugy véli jobban megoldani most a szénellátás problémáját, hogy az üzemeket koncentrálja.

Kérdés már most az, hogy ez a koncentráció megfelel-e a közérdeknek is, mert ha nem, ugy a kormány a kellő mennyiségü szén beszerzéséről tartozik gondoskodni, nehogy az ellátásban fennakadás álljon elő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98