Dtum
Login with Facebookk
1919 | Január

A burgonyaközpont panamája

A felfüggesztett vezérigazgató


Az elpanamázott hat millió ügyében a legszélesebb körű vizsgálat folyik. Nagy Ferenc miniszter tegnap hirtelen felfüggesztette állásától Miklós Jenőt, a burgonyaközvetítő iroda vezérigazgatóját és helyettesét László Ernőt, mert kétségtelen, hogy ezek vezetőszerepet vittek a felháborító panamában. Bár minden felelősség látszólag Windischgratz Lajos herceget illeti, a nyomozást vezető rendőrségnek már adatai vannak arra nézve, hogy igen sokan mások részesek a visszaélések elkövetésében.


Miklós Jenő azelőtt a főváros hirdetővállalatnál alkalmazott hirdetési ügynök volt és innen került a burgonyaközpontba, ahol hamarosan a burgonyaközvetítő iroda vezérigazgatója lett. Három évvel ezelőtt még semmije sem volt, az utóbbi időben pedig óriási pénzen egy villát vásárolt, milliókból rendezte be pazarul a villát, saját autóján járt, szórta a pénzt és éppen ez a rettentő költekezés teszi gyanússá. Hogy ez a gyanú pozitivumokon is alapul, annak kétségtelen bizonyítéka, hogy Nagy Ferenc miniszter felfüggesztette állásából.


A rendőri vizsgálat a voltaképpeni nyomozás medrébe akkor átterelődött, amikor a botrány összes aktái átkerülnek a főkapitányság Szentkirályi Béla főkapitányhelyettes és Dorning rendőrtanácsos kezdik majd meg a beható nyomozás vezetését. Több fontos akta még nem érkezett be a rendőrségre. Valószínű, hogy már tegnapi nap folyamán a rendőrségen ki fogják hallgatni Miklós Jenőt és László Ernőt is, akiknek vallomásából sok minden fog kiderülni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98