Dtum
Login with Facebookk
1919 | Június

A diadalmas Vörös Hadsereg

Ugy nyomul előre a feltámadt proletáriátus, mint győzelmes tengerár, elsöpörve utjából a Tanácsköztársaság ellenségeit. Öntudatos, lelkes hadsereg, mely a dolgozók uralmáért mindenre készen, semmi áldozattól vissza nem riadva harcol az eljövendő szebb világért, a jövő társadalomért, melyben a mult átka: a munka áldássá változik.

 

Félelmes erő rejlik ebben a hatalmas seregben, félelmes mindazokra nézve, kik ellenségei annak a proletáruralomnak, mely a mult bűneit, igazságtalanságait akarja jóvátenni. A proletár hadsereg elszántsága nem ismer határt s rendületlen kitartása biztosítéka a proletáriátus döntő, végleges győzelmének.

 

A proletárkatonák bámulatos gyorsasággal válnak munkásokból, harcosokká; nem ismerik ők a régi hadsereg copfos rendszerét s egy hét alatt jobban megtanulják a fegyverrel való bánást és a katonai mozdulatokat, mint a régi kapitalista rendszer agyonkinzott katonái egy esztendő alatt.

 

A proletárkatonák jól tudják, hogy magukért, a maguk fenséges ügyéért harcolnak és uj világnézetet teremtenek a régi helyén, mely pusztuljon is el a maga kizsákmányoló kapitalizmusával örökre! És el is fog pusztulni – gondoskodik erről a proletár védő Vörös Hadsereg is, melyben elvtársaink küzdenek szilárd, férfias akarattal lángoló lelkesedéssel és hatalmas proletáröntudattal!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98