Dtum
Login with Facebookk
1919 | Március

Merénylet Clemenceau ellen

A XX. Század nagy imperialistája, Clemenceau György francia miniszterelnök csaknem merénylet áldozata lett. A merénylő Cottin ötször lőtt revolveréből az agg politikusra, aki azonban csak könnyedén sebesült meg s a körülményekhez képest jól érzi magát. Állapota iránt állandóan számos előkelőség érdeklődik.

 

A franczia miniszterelnökre február 19-én reggel kilencz óra tájban, a midőn hazulról elindult és automobilja a Rue Franklin sarkán elhaladt, revolverrel többször rálőttek. Clemenceau könnyen megsebesült.
Minazonáltal igen nyugodt maradt és azoknak, a kik körülvették, ezt mondta:
- Semmi az egész!
A merénylőt, a ki el akart menekülni, a rendőrök a járókelők segítségével elfogták. A merénylő Collinnek nevezte magát. Clemenceau gyalog tudott hazamenni.


A merénylő öt lövést tett, melyek közül csak egy érte a miniszterelnököt, a többi az automobil tetejét jukasztotta át. Az orvos-tanárok, kik Clemenceaut a merénylet után azonnal megvizsgálták megállapították, hogy a golyó a jobb lapoczka hátsó részét érte. A seb mély, de a belső részek sértetlenek maradtak. A miniszterelnök közérzete és a seb állapota az első jelentés szerint teljesen kielégítő volt. A miniszterelnök állapota iránt állandóan számos előkelőség érdeklődik. A legutolsó jelentések szerint a sebesült miniszterelnök állapota rosszabbodott.

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98