Dtum
Login with Facebookk
1919 | Szeptember

Vízipóló mérkőzés: MAFC – III. ker. TVE. 3:2 (2:0)

A Magyar Úszó Szövetség szeptember 20-ra tervezett meghívási versenyének programján szerepelt a MAFC – III. ker. TVE vízipóló mérkőzése. Szombaton kedvezőtlen lévén az időjárás, a csapatok találkozása keddre maradt. Nagy sereg érdeklődő kísérte figyelemmel a játékot, a melynek az FTC-vel szemben elért 0:3 arányú eredménye alapján a III. ker. TVE volt a favoritja.

A MAFC. dr. Kann, dr. Beleznay, Ember I., II., III., összeállításban szerepelt, tehát a legutóbbi összeállítást véve alapul Kenyery helyét Ember Károly foglalta el.
A III. ker.-ben Broy, Mérey, Schaffer, Horváth Gy. és Gáspár játszottak.
Kezdés után a Műegyetem kapja a labdát és ügyesen kombinált támadásból – anélkül, hogy az ellenfél a labdát érintené – Ember Károly védhetetlen gólt lő. Csaknem hasonló módon éri el a MAFC második gólját is.

A mérkőzés irama egyre fokozódik, a szabad dobások mind sürübbek lesznek. Ember Gáboron s a mi igazán szokatlan, Ember Bélán is a fáradság félreismerhetetlenül mutatkozik. A második félidőben a bíró minden igyekezetére és erélyére szükség van, hogy a mérkőzést az eldurvulástól megóvja. Mindjárt a második félidő elején Gáspár közelről helyezett éles lövése megszerzi a III. ker. első gólját.

Újrakezdéskor harmadik kézből Ember Béla süvítő lövést küld a kapura, amit Bory ügyesen kornerre ment. A kornert Ember Gábor kézre adásából Beleznay góllá értékesíti.
Ezután a III. ker. több támadást kezdeményez, de Gáspár részben a jól helyezkedő MAFC védelem, részben a kimerültsége miatt nem jut a kapuig, messzebbről küldött lövéseit pedig Kann dr. rendkívüli precizitással fogja.

A mérkőzés első félidejét Kiss Géza, a másodikat Speizegger Ernő vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98