Dtum
Login with Facebookk
1920 | Április

Vienna – UTSE 3:1 (2:0)

Népligeti pálya. – 3000 néző. –Biró: Gerő Ferenc.
Kora délután az orozva előretört fellegekből szapora eső hullott alá, megfélemlítvén a mérkőzésre készülő közönséget. Az eső miatt sokan elmaradtak s már úgy látszott, hogy üres nézőtér előtt zajlik le a húsvéti attrakció. Csakhamar azonban kiderült az ég, a közönség is nekibátorodott s mire nekiindult a játék, mégis csak összegyülekezett a közönség tekintélyes számban.

A kék-sárga dresszes hatalmasan megtermett osztrák legénységet őszinte tapssal köszöntötte a publikum. A Vienna rá is szolgált a szimpatikus fogadtatásra. Fairen, úri modorban játszottak és érthetővé tették azokat a jó eredményeket, amelyeket a legutóbb Bécsben elértek.

Három tartalékkal állott föl a Vienna; három jó játékosát az UTE elleni mérkőzésre tartotta vissza. A bécsi csapat stílusa egyezik a legjobb bécsi együttes zsánerével. Precíz összjáték, erélyes labdára menés és a szabadon hagyott szélsőkre való játék jellemzik a csapat munkáját.

Az UTSE-nak, bár elvesztette első nemzetközi mérkőzését, nincsen oka a restelkedésre. Jobb volt ugyan a Vienna, de lelkes játéka és küzdőképessége elismerésre készítette mindenkit.
A Vienna csapatában Schubert védett. Igazi tudását nem volt alkalma bemutatni, mert kevés labdát kapott. A gólt azonban jobb helyezkedéssel védhette volna. Rumbold balhátvéd teljesen hibátlanul dolgozott. Különösen hatalmas rugásaival imponált.

Tobiás jobbhátvéd gyenge volt, bizonytalan játékával gyakran hozta veszélybe kapuját. Hahn jobbhalf a második félidőben jó volt, az első félidőben harmadik hátvédet játszott. Szorgalmas, jól passzoló és mindvégig szívós játékot mutatott Neubauer centerhalf, Peschek balhalf fejeseivel vonta magára a figyelmet. A második félidőben kifulladt.

A csatársor a csapat legjobb része s ebben is kiemelkedett Treml centercsatár. Két gyönyörű góljával, bombaszerű lövéseivel és áttöréseivel sűrűn ragadta tapsra a közönséget. Mellette Edelbach jobbszélső volt még igen jó. Harmadik gólja, amelyet a szélről lőtt, olyan erős volt, hogy a labda a kapulécek közé szorult. Lefutásai minden esetben gólhelyzetet teremtettek. Blum jobbösszekötő és Szufert balösszekötő ügyes labdaadogatáson kívül nem sokat mutattak. Eckl balszélső gyors, önzetlen játékos.

Az UTSE-ban Paksy kapus a gólokat nem védhette. Néhány lövést pompásan fogott. A Minarovits-Liszák I. hátvédpár közül Liszák volt a jobb. A fedezetsorban Liszák II. végzett nagy munkát a Vienna csatársorának jó lefogásával. Leitner és Rössler időnként kifulladtak.

A csatársor szép akciókkal dolgozik, ellenben a kapu közelében a legszebb helyzeteket is elrontják kapkodásukkal. Török jobbösszekötő és Szabó centercsatár volt a támadás lelke. A második félidőben, amikor Dankó a balösszekötő helyére ment, sokkal eredményesebb volt a munka. A két szélső közül Thomann volt a jobb, míg Markovics jobbszélső csak a második félidőben elégített ki.

Az UTSE kezdi a játékot, tíz percig tartó középjáték után a Vienna kerül fölénybe s a 15-ik percben Eckl beadását Treml kapásból védhetetlenül 20 méterről belövi. Ezután az UTSE veszélyes támadást intéz, de Rumbold ment. A Blum-Treml összjátékból utóbbi a második gólt lövi. A 35-ik percben az UTSE egy bizonyos gólhelyzetet hamarkodott el.

A második félidő első negyedórájában az UTSE van fölényben s ekkor éri el gólját is Szabó révén. Az első félidő erős iramát azonban a lábában érezve, ismét átengedi a teret a Viennának, amely a 22. percben Edelbach jobbszélső gyönyörű góljával biztosítja győzelmét. Ezután a Vienna döntő fölénybe kerül, de az eredmény már nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A görög király lemondott trónjáról fia javára A görög király lemondott trónjáról fia javára
Konstantin görög király hősies lélekkel ellenállt az entente minden...
Apponyi, Andrássy és Hegedüs válaszolnak Rassay szegedi beszédére Apponyi, Andrássy és Hegedüs válaszolnak Rassay szegedi...
Rassay Károly szegedi beszámolóbeszédében közös akcióra hivta föl a...
Vízipóló: FTC – III. kerületi TVE 3:2 (0:2) Vízipóló: FTC – III. kerületi TVE 3:2 (0:2)
A III. kerületiek csapata az első félidőben döntő fölényben volt, azt...
A Magyar Rádió néprajzi gramofón-felvételei A Magyar Rádió néprajzi gramofón-felvételei
Mintegy 500 lemez anyagát öleli fel az a tervezet, amelyet a Magyar...
Az igazi hadvezérek Az igazi hadvezérek
Még mindig Napoleon a tökéletes hadvezér példája. Az ő taktikáját...
A jelzálogbankok és a régi jelzálogkölcsönök A jelzálogbankok és a régi jelzálogkölcsönök
Hire járt, hogy a háboruelőtti jelzáloggal fedezett tartozások...
Black Jack, az amerikai fővezér Black Jack, az amerikai fővezér
1917.áprilisában Pershing kapta az Európában harcoló amerikai...
Anglia legsulyosabb kudarca Anglia legsulyosabb kudarca
A diadalmas szerb háboru gyorsan lejátszó izgalmak között a közönség...
Németek és olaszok zavargásai Ausztriában
A császár-hűségéről hires Tirolnak csöndes fővárosában, Innsbruckban,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98