Dtum
Login with Facebookk
1920 | Április

Vienna – UTSE 3:1 (2:0)

Népligeti pálya. – 3000 néző. –Biró: Gerő Ferenc.
Kora délután az orozva előretört fellegekből szapora eső hullott alá, megfélemlítvén a mérkőzésre készülő közönséget. Az eső miatt sokan elmaradtak s már úgy látszott, hogy üres nézőtér előtt zajlik le a húsvéti attrakció. Csakhamar azonban kiderült az ég, a közönség is nekibátorodott s mire nekiindult a játék, mégis csak összegyülekezett a közönség tekintélyes számban.

A kék-sárga dresszes hatalmasan megtermett osztrák legénységet őszinte tapssal köszöntötte a publikum. A Vienna rá is szolgált a szimpatikus fogadtatásra. Fairen, úri modorban játszottak és érthetővé tették azokat a jó eredményeket, amelyeket a legutóbb Bécsben elértek.

Három tartalékkal állott föl a Vienna; három jó játékosát az UTE elleni mérkőzésre tartotta vissza. A bécsi csapat stílusa egyezik a legjobb bécsi együttes zsánerével. Precíz összjáték, erélyes labdára menés és a szabadon hagyott szélsőkre való játék jellemzik a csapat munkáját.

Az UTSE-nak, bár elvesztette első nemzetközi mérkőzését, nincsen oka a restelkedésre. Jobb volt ugyan a Vienna, de lelkes játéka és küzdőképessége elismerésre készítette mindenkit.
A Vienna csapatában Schubert védett. Igazi tudását nem volt alkalma bemutatni, mert kevés labdát kapott. A gólt azonban jobb helyezkedéssel védhette volna. Rumbold balhátvéd teljesen hibátlanul dolgozott. Különösen hatalmas rugásaival imponált.

Tobiás jobbhátvéd gyenge volt, bizonytalan játékával gyakran hozta veszélybe kapuját. Hahn jobbhalf a második félidőben jó volt, az első félidőben harmadik hátvédet játszott. Szorgalmas, jól passzoló és mindvégig szívós játékot mutatott Neubauer centerhalf, Peschek balhalf fejeseivel vonta magára a figyelmet. A második félidőben kifulladt.

A csatársor a csapat legjobb része s ebben is kiemelkedett Treml centercsatár. Két gyönyörű góljával, bombaszerű lövéseivel és áttöréseivel sűrűn ragadta tapsra a közönséget. Mellette Edelbach jobbszélső volt még igen jó. Harmadik gólja, amelyet a szélről lőtt, olyan erős volt, hogy a labda a kapulécek közé szorult. Lefutásai minden esetben gólhelyzetet teremtettek. Blum jobbösszekötő és Szufert balösszekötő ügyes labdaadogatáson kívül nem sokat mutattak. Eckl balszélső gyors, önzetlen játékos.

Az UTSE-ban Paksy kapus a gólokat nem védhette. Néhány lövést pompásan fogott. A Minarovits-Liszák I. hátvédpár közül Liszák volt a jobb. A fedezetsorban Liszák II. végzett nagy munkát a Vienna csatársorának jó lefogásával. Leitner és Rössler időnként kifulladtak.

A csatársor szép akciókkal dolgozik, ellenben a kapu közelében a legszebb helyzeteket is elrontják kapkodásukkal. Török jobbösszekötő és Szabó centercsatár volt a támadás lelke. A második félidőben, amikor Dankó a balösszekötő helyére ment, sokkal eredményesebb volt a munka. A két szélső közül Thomann volt a jobb, míg Markovics jobbszélső csak a második félidőben elégített ki.

Az UTSE kezdi a játékot, tíz percig tartó középjáték után a Vienna kerül fölénybe s a 15-ik percben Eckl beadását Treml kapásból védhetetlenül 20 méterről belövi. Ezután az UTSE veszélyes támadást intéz, de Rumbold ment. A Blum-Treml összjátékból utóbbi a második gólt lövi. A 35-ik percben az UTSE egy bizonyos gólhelyzetet hamarkodott el.

A második félidő első negyedórájában az UTSE van fölényben s ekkor éri el gólját is Szabó révén. Az első félidő erős iramát azonban a lábában érezve, ismét átengedi a teret a Viennának, amely a 22. percben Edelbach jobbszélső gyönyörű góljával biztosítja győzelmét. Ezután a Vienna döntő fölénybe kerül, de az eredmény már nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98