Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

A telefon-állomások átirása

A kereskedelemügyi miniszter 3011/16. 1920. sz. rendeletével a telefon-állomások átirását a következőképpen korlátozta: 

Üzérkedések megálitása céljából és elhárithatatlan akadályok miatt a távbeszélő állomások átirása a mai naptól további intézkedésig csak abban az esetben engedtetik meg, ha az állomást átadó és átvevő közt hitelesen igazolt közvetlen jogutódlás esete forog fenn és a távbeszélő ugyanabban a helyiségben marad, p.o. azt az üzletet, mühelyt, gyárat, ipartelepet stb., melyben a telefonállomás van, ugyanazon foglalkozásu jogutód veszi át. Lakásban levő távbeszélő állomás a lakásba beköltöző uj lakóra ár nem irható. 

Áthelyezéssel kapcsolatos átirásnak nincs helye, tehát pl. „felszámolás alatt” vagy „felszámolásban” avagy bukófélben levő üzletek, szervezetek, központok stb. állomásait ilyenek alkamazottaira átirni s az állomást az alkalmazottak lakására stb. áthelyezni nem lehet. Az átirt állomás hat hónapon belül más helyiségbe át nem helyezhető. 

Aki állomását átirás utján másnak adta, ezen a cimen nem, hanem csak a rendes jelentkezés sorában kaphat uj állomást. Jogutódlás esetén az átirási kérvényben, mely két tanu előtt mind a két fél által aláirandó, kifejezést kell adni annak, hogy a távbeszélő állomás átengedése minden anyagi előny kizárásával történik, illetve a kért átirásból folyólag az állomás átengedője szemben az átirás cimén semmiféle ellenszolgáltatásra igényt nem tart és nem tarthat s ha ezirányban akármelyik részről bármely kijelentés történt volna, azt mind a két fél semmisnek tekinti. 

Ha jogutódlás örökösödés cimén történik, ezt hagyatéki birói végzéssel kell igazolni. 

Átirási kérelem fölött vidéken az illetékes posta és távirdakerületi müszaki felügyelőség, Budapesten pedig a budapesti táviró- és távbeszélő igazgatóság határoz. (VI. Nagymező-utca 54-56. sz. a. távbeszélő üzleti ügyosztály.) 

Olyan kivételes esetekben, amikor a fentebb felsorolt előfeltételek nincsenek meg, de az átirást az igazgatóság, illetve a müszaki felügyelőség ennek dacára megokoltnak tartja, a kereskedelemügyi miniszter elhatározását esetről esetre Budapesten rövid uton kérje ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98