Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

Az FTC boxoló akadémiája és háziversenye

Szombaton délután rendezte az FTC az Üllői-úti sporttelep tornatermében idei második boxoló háziversenyét. A hétköznap ellenére a terem zsúfolásig megtelt az érdeklődő sportemberekkel, a kik a látottak után ismét szomorúan állapították meg, hogy alkalmas terem hiánya köti béklyóba a magyar boxoló és birkózó sportot.

A verseny, melyen az FTC junior gárdáján kívül Zombory-Tóth Róbert mester tanítványai is bemutatkoztak akadémia keretében, jogos reményeket fakasztott a jelenvolt szakemberekben. Az úgyszólván csupa kezdőből álló versenyző gárda olyan alapos készültségből álló versenyző gárda olyan alapos készültségről tett tanúságot, hogy nincs okunk a jelenleg stagnáló magyar boxoló sport jövőjében kételkedni.

Kutkovits Alajos, az FTC hivatásos trénere alapos munkát végzett tanítványaival. Tökéletes testtartás, precízen, villámgyorsan és tökéletesen keresztülvitt ütések jellemzik iskoláját. Ha a klub szenior versenyzőivel is viszonylag ilyen kiváló eredményt fog felmutatni, akkor oly kiváló sportoktatót fedezett fel az FTC Kutkovits mesterben, ki hivatva van a magyar boxolás sportjának színvonalát emelni.

Zombory-Tóth Róbert tanítványának munkája is a hozzáértők legteljesebb elismerését vívta ki. Boxolási modoruk sok tekintetben eltér a Kutkovits iskoláétól, de szintén tökéletes. Talán egyedül az eshetik kifogás alá, hogy nyitott ököllel dolgoznak. Osgyáni Árpád, Naszlady János és Dobránszky István mutatták a Zombory iskola növendékei közül legjobb formát. Rankovits Pétert gyönyörű alakja és ruganyossága előreláthatólag a legjobbak közé fogják juttatni.

Rétérve a két súlycsoportban rendezett versenyre meg kell állapítani,hogy mindkét súlycsoport győztese kiválót produkált. Rózsa Jenő a jövő nagy boxolójának ígérkezik. Arányos test, hatalmas erő és csiszolt technika egyesülnek benne. Legveszélyesebb ellenfelét, az ideális termetű ifjúsági Untenecker Józsefet szabályosan kiütötte (knock-out) a ringből 23 mp alatt. Bokor Pálnak még fejlődni kell.

Pasint László, az A) csoport győztese intelligens boxoló. Elegánsan dolgozik. Már nem kezdő, mert a háború előtt már sokat vártak tőle, most azonban úgy látszik be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket. Basta Rezső még újonc, de jó erőnek ígérkezik. Berger Józsefet hiányos tréningje fosztotta meg a jobb helyezéstől.

A Pollák-Schimek pár bemutató mérkőzése határozottan élvezetes volt. Az egyes mérkőzéseket Gerhard Lajos (MAC) Erdős Sándor és Hegedűs Péter az FTC szenior boxolói vezették.

Részletes eredmény
:
A) csoport. 1. Pasint László, 2. Basta Rezső, 3. Berger József
B) csoport 1. Rózsa Jenő, 2. Untenecker József 3. Bokor Pál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98