Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

Az FTC boxoló akadémiája és háziversenye

Szombaton délután rendezte az FTC az Üllői-úti sporttelep tornatermében idei második boxoló háziversenyét. A hétköznap ellenére a terem zsúfolásig megtelt az érdeklődő sportemberekkel, a kik a látottak után ismét szomorúan állapították meg, hogy alkalmas terem hiánya köti béklyóba a magyar boxoló és birkózó sportot.

A verseny, melyen az FTC junior gárdáján kívül Zombory-Tóth Róbert mester tanítványai is bemutatkoztak akadémia keretében, jogos reményeket fakasztott a jelenvolt szakemberekben. Az úgyszólván csupa kezdőből álló versenyző gárda olyan alapos készültségből álló versenyző gárda olyan alapos készültségről tett tanúságot, hogy nincs okunk a jelenleg stagnáló magyar boxoló sport jövőjében kételkedni.

Kutkovits Alajos, az FTC hivatásos trénere alapos munkát végzett tanítványaival. Tökéletes testtartás, precízen, villámgyorsan és tökéletesen keresztülvitt ütések jellemzik iskoláját. Ha a klub szenior versenyzőivel is viszonylag ilyen kiváló eredményt fog felmutatni, akkor oly kiváló sportoktatót fedezett fel az FTC Kutkovits mesterben, ki hivatva van a magyar boxolás sportjának színvonalát emelni.

Zombory-Tóth Róbert tanítványának munkája is a hozzáértők legteljesebb elismerését vívta ki. Boxolási modoruk sok tekintetben eltér a Kutkovits iskoláétól, de szintén tökéletes. Talán egyedül az eshetik kifogás alá, hogy nyitott ököllel dolgoznak. Osgyáni Árpád, Naszlady János és Dobránszky István mutatták a Zombory iskola növendékei közül legjobb formát. Rankovits Pétert gyönyörű alakja és ruganyossága előreláthatólag a legjobbak közé fogják juttatni.

Rétérve a két súlycsoportban rendezett versenyre meg kell állapítani,hogy mindkét súlycsoport győztese kiválót produkált. Rózsa Jenő a jövő nagy boxolójának ígérkezik. Arányos test, hatalmas erő és csiszolt technika egyesülnek benne. Legveszélyesebb ellenfelét, az ideális termetű ifjúsági Untenecker Józsefet szabályosan kiütötte (knock-out) a ringből 23 mp alatt. Bokor Pálnak még fejlődni kell.

Pasint László, az A) csoport győztese intelligens boxoló. Elegánsan dolgozik. Már nem kezdő, mert a háború előtt már sokat vártak tőle, most azonban úgy látszik be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket. Basta Rezső még újonc, de jó erőnek ígérkezik. Berger Józsefet hiányos tréningje fosztotta meg a jobb helyezéstől.

A Pollák-Schimek pár bemutató mérkőzése határozottan élvezetes volt. Az egyes mérkőzéseket Gerhard Lajos (MAC) Erdős Sándor és Hegedűs Péter az FTC szenior boxolói vezették.

Részletes eredmény
:
A) csoport. 1. Pasint László, 2. Basta Rezső, 3. Berger József
B) csoport 1. Rózsa Jenő, 2. Untenecker József 3. Bokor Pál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szikszay Ferencz festményeinek kiállítása Szikszay Ferencz festményeinek kiállítása
Párisból látogatott haza egy fiatal piktor és mindjárt hozzá kell...
A Vaskapu 1914. évi forgalma A Vaskapu 1914. évi forgalma
Az 1914 juliusában kitört világháboru az aldunai forgalomnak is véget...
Táncosnőket keresek , de a tánctudás nem fontos, csak a csinos arc és...
Elsőrendű, prima táncosnőket keresek külföldi turnéra. Lehetnek...
Erős ellenfél volt az MTK Erős ellenfél volt az MTK
Azért meglátszik a nézőtéren, hogy nem vasárnap rendezik a mérkőzést....
Vas István: Ikrek hava Vas István: Ikrek hava
Ebben a kisregényben vagy hosszabb elbeszélésben, melynek alcíme...
Pusztít a professzionizmus Pusztít a professzionizmus
A magyar labdarúgósport a legnagyobb veszedelemben van. Legkitűnőbb...
Szolgálati szerződéssel kapják meg a vállalatok az elbocsátott és kiigényelt zsidó értelmiségi munkaerőket Szolgálati szerződéssel kapják meg a vállalatok az elbocsátott és...
A Budapesti Közlöny vasárnapi száma közli az értelmiségi...
Merénylet a német császár ellen Merénylet a német császár ellen
Vilmos császár márczius 6-ikán Helgoland szigetéről érkezett Brémába....
A bécsi rendőrség vasárnapi nyomozása nem igazolta azt a gyanut, hogy Matuska a biatorbágyi merénylő! A bécsi rendőrség vasárnapi nyomozása nem igazolta azt a gyanut, hogy...
Az érdeklődés középpontjában a Bécsben letartóztatott Matuska...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98