Dtum
Login with Facebookk
1920 | Július

A kormányzó megkegyelmezett három halálraítéltnek és egyéb hírek

A kormányzó megkegyelmezett három halálraítéltnek

Szolnokról táviratozzák: A szolnoki törvényszéken szombaton hirdették ki Horthy Miklós kormányzó kegyelmezési leiratát, melyben Zuhek Lajos, Bozsó Károly és Bencsik Lajos kötél általi halálra ítélt kommunisták halálbüntetését a két elsőnél életfogytiglani, az utóbbinál 15 évi fegyházra változtatta.


Hol internálják Kun Béláékat?

Köztudomás szerint az osztrák kormány megtagadta a beutazási engedélyt Kun Bélától és társaitól, a német kormány a hadifogolyszállítmány ecterritoralitását felfüggesztette és a hadifoglyokat külön választja a politikai menekültektől. A hadifoglyokat hazaküldik Oroszországba, a politikai menekülteket pedig a kérdés végleges elintézéséig Németországban tartják vissza, ahol internálni fogják őket. Egyik hiradás szerint Stettin lesz az ideiglenes lakóhelyük a megszökött népbiztosoknak, míg egy másik Berlinből eredő távirat azt közli, hogy Kun Béláékat egyelőre Liegnitzben fogják internálni.


Román követség jön Budapestre

Mocsonyi Antal, az uj román budapesti követ augusztus 2-án érkezik Budapestre. Mocsonyi budapesti többszörös háziur s igen jól ismeri fővárosunkat és társadalmi viszonyainkat. Az uj román követ rokonságban van több magyar főuri családdal és ugyszólván haza jön. A budapesti román követség kérdésének megoldását nagy küzdelmek és minuciózus tárgyalások előzték meg s a megegyezés leginkább azért volt sürgős, mert a szabad forgalom helyreállítása magasabb szempontokból is elkerülhetetlen szükséggé vált.


A közoktatásügyi miniszter Szegeden

Szegedről jelentik lapunknak: Heller István vallás- és közoktatásügyi miniszter Szegedre érkezett, hogy a kolozsvári egyetemnek Szegeden való elhelyezése iránt a város vezetőivel közvetlen érintkezést keressen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A szolnoki városháza Horthy Miklós Kun Béla Liegnitz Stettin A bal szélen az  első helyen ül Haller István A szegedi egyetem
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98