Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

Magyarország – Német-Ausztria válogatott mérkőzése

Eredmény 2:2 eldöntetlen. Félidő 2:1 a magyar csapat javára

20,000 néző a Práter pályán. –A magyar gólokat Tóth és Pataki lőtték. – Az első félidő a magyaroké, a második az osztrákoké. – Az osztrákok 11-esből szerezték meg első góljukat.

Nem tudott győzni Bécsben a magyar válogatott csapat. Pedig jobban szerettük volna, mint valaha. Kellett volna ez a diadal, hogy végre egyszer szabadon és boldogan fürödhessünk meg az öröm mámorában. De megtagadta a kegyetlen sors, amely már itthon, a magyar földön esküdt a magyar csapat ellen, amikor az utolsó héten, a legutolsó órákban döntötte ki s díszoszlopait.

Schlosszer, Blum, Zsák és Orth nélkül, szegényesen, ázottan, szinte megkopasztva hajókázott föl Magyarország futballcsapata a levitézlett Kaiser-stadtba s talán nem is győzni akart, mert győzni lehetetlen volt, hanem csak küzdeni, verekedni az utolsó leheletig.

Az osztrák csapat kezd, a labdát a mieink azonnal elveszik és anélkül, hogy labdát érintene osztrák játékos, feltartóztathatatlanul viszik az osztrákok kapuja mellé, ahol Popovics ment. A következő percben Nietzsche osztrák balhalf foultja révén támadáshoz jutunk.

A magyar csapat van offenzívában. A negyedik percben Lotkát a bíró offside címen indokolatlan lefújja. A következő percben az osztrákok is támadáshoz jutnak, de Wieser és Bauer támadási fedezeteinken megakadnak. A hetedik percben, Popovics kolosszálisan hosszu rugása a magyar kapu mellé kerül.

A nyolcadik percben Tóth lövése kerül az osztrák kapu mellé. A következő percekben veszélytelen osztrák támadás. A tizenegyedik percben Vogel szabadrúgása a félvonalról az osztrák kapu mellé kerül. A következő percben az osztrák balszélsőnek támadását Varga menti. A tizenkettedik percben Nietzsche foultolja Kertész II.-őt, Nyúl lövi a szabadrúgást, Pataki fejjel továbbítja a labdát. Meisel azonban védi.

A tizenharmadik percben Lotka gyönyörűen lefut, Braun labdáját Brandstaredler kézzel érinti, de az ártatlan handsért a bíró nem ítél tizenegyest. A tizenötödik percben Wieser lefutása osztrák kornert hoz. A tizenhatodik percben a két magyar hátvéd összefutása és Varga bizonytalansága kornerhez juttatja az osztrákokat. A tizenhetedik percben Kertész III. hibájából Bauer jut kedvező helyzetbe, de hibáz.

A tizennyolcadik percben Tóth, Lotka, Pataki összjátéka után Pataki labdáját Meisel fogja. A huszonharmadik percben osztrák támadás, a mely Kuthan foultján akad meg. A 27-ik percben Tóth szép lövését Meisel védi. A következő percben a magyar támadások Braun offside állásán akadnak meg. A 32. percben Popovics hibájából Kertész II. jut kedvező helyzethez, de hibáz.

A 34. percben Wieser labdája Viola fejéről kerül a magyar kapu mellé. Osztrák korner, amelyet a mieink ismét csak korner árán tudnak elhárítani. A 34. percben rövid felszabadítás után Varga véd. A 37. percben Kertész III. – Pataki – Tóth játékából Tóth 23 méterről szép, lapos, váratlan lövése megszerzi a magyarok vezető gólját (1:0).

A 39. percben a magyarok jutnak szabadrúgáshoz, de Kertész hibáz. A 40-ik percben Wieser közvetlenül a magyar kapu előtt offsideval akasztja meg az osztrák támadást. A 41. percben Vondrák hosszú labdáját Varga elnézi és hibásan kornerre védi. A 43. percben egy ártatlan labda Viola kezét érintve jut Vargához, a bíró tizenegyest ítél, amit Wieser védhetetlenül belő (1:1)

A magyarok nem csüggedve, azonnal offenzívába lépnek és Lotka kornerét követő játékból Kertész II. passzából Pataki gyönyörű góllal ismét megszerzi a vezetést. (2:1)

(Második félidő)
A második félidőben az osztrákok veszik át a támadó szerepét. A magyar csapat az első félidőben diktált tempótól kissé visszaesik, halfjai nem bírják az iramot. A második percben Vondrák támadását Vogel elhárítja. A 3. percben Kuthan támadását Feldmann csak korner árán tudja menteni. A 4. percben Bauer offside állásból lő, Varga szépen véd.

A 7. percben Brandstädter szabadrúgása a magyar kapu fölé kerül. A 9. percben az osztrákok kornerhez jutnak. A 12. percben Braun támadását Popovics védi. A 13. percben Wieser támadását Varga akasztja meg. A 17. percben Kertész II. jó helyzetből kapu mellé. A 18. percben Vogel szereli Vondrákot.

A 20-ik percben Tóth 20 méterről szép lapos lövést irányít az osztrák kapura, de Meisel véd. A 21. percben Vondrák vezet támadást. Beadott labdáját Feldmann védi ugyan, de fejese Schwatosch lába elé kerül, aki megszerzi az osztrákoknak a kiegyenlítő gólt. (2:2)

A 23. percben Varga csak korner árán tud védeni. A 28. percben szép magyar támadásból Lotka a kapu mellé lő. A 32. percben Popovics érinti a büntetőterületen belül kézzel a labdát, a bíró azonban nem ítél tizenegyest. A 33. percben Braun lövése kapu mellé megy. A következő percben Braun támadása ismételt magyar kornert hoz.

A 36. percben újra magyar korner. A 39. percen Wieser támadása osztrák kornert hoz, a kornert Vogel fejjel szépen menti. A 43. percben Varga Vondrák labdáját rosszul védi, a labda hasa alatt a kapufát éri, onnan az üresen maradt kapu elé kerül, de Viola ment. A 45. percben osztrák korner, amelyből Kuthan a kapu fölé fejel.

A 48. percben az osztrákok újabb kornere után magyar támadás közepette ér véget a játék. Közben a 42. percben Kulhán oly erősen futott bele Vargába, hogy néhány percig szünetel a játék. Varga sérülése nem volt komolyabb természetű.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kérdezzétek meg Öt Kérdezzétek meg Öt
Ezer érces torok fogja énekelni a pályaudvar ekhós üvegzete alatt,...
Ypres – erőviszonyok csata előtt Ypres – erőviszonyok csata előtt
A belga Ypres városánál, ahol a világháború során már kétszer került...
Fehér Lola a legjobb hölgyatléta Fehér Lola a legjobb hölgyatléta
Vasárnap délelőtt a Phöbus SE női atlétikai versenyt rendezett a BBTE...
Meghalt Sebők Zsigmond Meghalt Sebők Zsigmond
Gyermekek második apjukat gyászolják Sebők Zsigmondban, a drága Zsiga...
Erdély gazdasági fölvirulásáért Erdély gazdasági fölvirulásáért
A székely-kérdés nagyon megérdemli az egész ország, az egész magyar...
Az indiai nemzeti kongresszus Ghandi függetlenségi javaslatát fogadta el Az indiai nemzeti kongresszus Ghandi függetlenségi javaslatát fogadta...
Az indiai nemzeti kongresszus teljes ülését ma nyitotta meg...
IIván Moszkvin -  A szentpétervári kurir IIván Moszkvin - A szentpétervári kurir
1926 december huszonharmadika emlékezetes ünnepnapja volt a magyar...
A drágaság enyhülése A drágaság enyhülése
A fővárosban főképen a saison-szerü élelmicikkek, mint a...
Új adónem: a vagyontöbbletadó Új adónem: a vagyontöbbletadó
A legutolsó minisztertanács új adórendeletet tárgyalt és fogadott el....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98