Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

Magyarország – Német-Ausztria válogatott mérkőzése

Eredmény 2:2 eldöntetlen. Félidő 2:1 a magyar csapat javára

20,000 néző a Práter pályán. –A magyar gólokat Tóth és Pataki lőtték. – Az első félidő a magyaroké, a második az osztrákoké. – Az osztrákok 11-esből szerezték meg első góljukat.

Nem tudott győzni Bécsben a magyar válogatott csapat. Pedig jobban szerettük volna, mint valaha. Kellett volna ez a diadal, hogy végre egyszer szabadon és boldogan fürödhessünk meg az öröm mámorában. De megtagadta a kegyetlen sors, amely már itthon, a magyar földön esküdt a magyar csapat ellen, amikor az utolsó héten, a legutolsó órákban döntötte ki s díszoszlopait.

Schlosszer, Blum, Zsák és Orth nélkül, szegényesen, ázottan, szinte megkopasztva hajókázott föl Magyarország futballcsapata a levitézlett Kaiser-stadtba s talán nem is győzni akart, mert győzni lehetetlen volt, hanem csak küzdeni, verekedni az utolsó leheletig.

Az osztrák csapat kezd, a labdát a mieink azonnal elveszik és anélkül, hogy labdát érintene osztrák játékos, feltartóztathatatlanul viszik az osztrákok kapuja mellé, ahol Popovics ment. A következő percben Nietzsche osztrák balhalf foultja révén támadáshoz jutunk.

A magyar csapat van offenzívában. A negyedik percben Lotkát a bíró offside címen indokolatlan lefújja. A következő percben az osztrákok is támadáshoz jutnak, de Wieser és Bauer támadási fedezeteinken megakadnak. A hetedik percben, Popovics kolosszálisan hosszu rugása a magyar kapu mellé kerül.

A nyolcadik percben Tóth lövése kerül az osztrák kapu mellé. A következő percekben veszélytelen osztrák támadás. A tizenegyedik percben Vogel szabadrúgása a félvonalról az osztrák kapu mellé kerül. A következő percben az osztrák balszélsőnek támadását Varga menti. A tizenkettedik percben Nietzsche foultolja Kertész II.-őt, Nyúl lövi a szabadrúgást, Pataki fejjel továbbítja a labdát. Meisel azonban védi.

A tizenharmadik percben Lotka gyönyörűen lefut, Braun labdáját Brandstaredler kézzel érinti, de az ártatlan handsért a bíró nem ítél tizenegyest. A tizenötödik percben Wieser lefutása osztrák kornert hoz. A tizenhatodik percben a két magyar hátvéd összefutása és Varga bizonytalansága kornerhez juttatja az osztrákokat. A tizenhetedik percben Kertész III. hibájából Bauer jut kedvező helyzetbe, de hibáz.

A tizennyolcadik percben Tóth, Lotka, Pataki összjátéka után Pataki labdáját Meisel fogja. A huszonharmadik percben osztrák támadás, a mely Kuthan foultján akad meg. A 27-ik percben Tóth szép lövését Meisel védi. A következő percben a magyar támadások Braun offside állásán akadnak meg. A 32. percben Popovics hibájából Kertész II. jut kedvező helyzethez, de hibáz.

A 34. percben Wieser labdája Viola fejéről kerül a magyar kapu mellé. Osztrák korner, amelyet a mieink ismét csak korner árán tudnak elhárítani. A 34. percben rövid felszabadítás után Varga véd. A 37. percben Kertész III. – Pataki – Tóth játékából Tóth 23 méterről szép, lapos, váratlan lövése megszerzi a magyarok vezető gólját (1:0).

A 39. percben a magyarok jutnak szabadrúgáshoz, de Kertész hibáz. A 40-ik percben Wieser közvetlenül a magyar kapu előtt offsideval akasztja meg az osztrák támadást. A 41. percben Vondrák hosszú labdáját Varga elnézi és hibásan kornerre védi. A 43. percben egy ártatlan labda Viola kezét érintve jut Vargához, a bíró tizenegyest ítél, amit Wieser védhetetlenül belő (1:1)

A magyarok nem csüggedve, azonnal offenzívába lépnek és Lotka kornerét követő játékból Kertész II. passzából Pataki gyönyörű góllal ismét megszerzi a vezetést. (2:1)

(Második félidő)
A második félidőben az osztrákok veszik át a támadó szerepét. A magyar csapat az első félidőben diktált tempótól kissé visszaesik, halfjai nem bírják az iramot. A második percben Vondrák támadását Vogel elhárítja. A 3. percben Kuthan támadását Feldmann csak korner árán tudja menteni. A 4. percben Bauer offside állásból lő, Varga szépen véd.

A 7. percben Brandstädter szabadrúgása a magyar kapu fölé kerül. A 9. percben az osztrákok kornerhez jutnak. A 12. percben Braun támadását Popovics védi. A 13. percben Wieser támadását Varga akasztja meg. A 17. percben Kertész II. jó helyzetből kapu mellé. A 18. percben Vogel szereli Vondrákot.

A 20-ik percben Tóth 20 méterről szép lapos lövést irányít az osztrák kapura, de Meisel véd. A 21. percben Vondrák vezet támadást. Beadott labdáját Feldmann védi ugyan, de fejese Schwatosch lába elé kerül, aki megszerzi az osztrákoknak a kiegyenlítő gólt. (2:2)

A 23. percben Varga csak korner árán tud védeni. A 28. percben szép magyar támadásból Lotka a kapu mellé lő. A 32. percben Popovics érinti a büntetőterületen belül kézzel a labdát, a bíró azonban nem ítél tizenegyest. A 33. percben Braun lövése kapu mellé megy. A következő percben Braun támadása ismételt magyar kornert hoz.

A 36. percben újra magyar korner. A 39. percen Wieser támadása osztrák kornert hoz, a kornert Vogel fejjel szépen menti. A 43. percben Varga Vondrák labdáját rosszul védi, a labda hasa alatt a kapufát éri, onnan az üresen maradt kapu elé kerül, de Viola ment. A 45. percben osztrák korner, amelyből Kuthan a kapu fölé fejel.

A 48. percben az osztrákok újabb kornere után magyar támadás közepette ér véget a játék. Közben a 42. percben Kulhán oly erősen futott bele Vargába, hogy néhány percig szünetel a játék. Varga sérülése nem volt komolyabb természetű.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A A "Csodálatos Mandarin" csodálatos influenzája
Szomorú meglepetéssel vettük tudomásul, hogy az Operaház Bartók Béla...
Testvérgyilkos legény Testvérgyilkos legény
Egyik szentesi tanyán megrendítő szerencsétlenség történt. A tanyán...
Uralkodók szivarjairól Uralkodók szivarjairól
Általában azt hiszik, hogy az uralkodók mind méregdrága szivarokat...
A békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethet A békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethet
Az amerikai kormány terjedelmes jegyzékben válaszolt a...
Koronázás után Koronázás után
A nemzet és az uralkodópár nagy ünnepsége lezajlott, a szent korona,...
A szinpadi rendező és munkája. A szinpadi rendező és munkája.
A szinpadi előadás láthatatlan lelke a rendezés. Ez ád a színpad...
Kerékpárverseny Kecskeméten Kerékpárverseny Kecskeméten
A Kecskeméti Kerékpár Egylet igen jól sikerült kerékpárversenyt...
A fővárosi szegénygyermekek téliruhája A fővárosi szegénygyermekek téliruhája
Bárczy István polgármester és Vázsonyi Vilmosné aláirásával a...
Tilos a kártya és a politika az Irónők Klubjában, ahová Tormay Cecil nem lép be Tilos a kártya és a politika az Irónők Klubjában, ahová Tormay Cecil...
Az irodalmi és társadalmi élet nagy érdeklődése kiséri a magyar...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98