Dtum
Login with Facebookk
1920 | Október

Az Alföld befásitása

Az eszme nem uj, de jelentőségében és gazdasági következményeiben olyan nagy fontosságu, hogy az illetékes köröket a legkomolyabban foglalkoztatja, miképpen volna keresztülvihető, hogy az Alföld be nem vethető területeit a kormány a legrövidebb idő alatt befásitaná.

A tárgyalások még csak a kezdetén vannak, de remélhetőleg a földmivelésügyi kormány rövidesen meginditja az idevonatkozó munkálatokat, összeiratja azokat a területeket, a melyeket a befásitás céljára a legalkalmasabban fel lehet használni. 

A kérdésnek különösen nagy fontossága van abból a szempontból is, hogy a földbirtokreform révén kevesebb áldozattal és a siker több kilátásával lehet a nagyjelentőségü kérdést megoldani. Évtizedek óta foglalkoztak a magyar geologusok, tudósok, erdőfelügyelők és szakértők ennek a kérdésnek gazdasági jelentőségével, de konkrét javaslatokkal a mostoha viszonyok miatt még elő nem állhattak.

Most azonban az ország nagy érdekei parancsolólag követelik, hogy a kormány ezt a kérdést is programmjába véve sürgősen a megvalósitás stádiumába juttassa. A terv megoldásához füződik a Duna és a Tisza közötti földterület klimájának az irányitása, valamint az ezen komplexussal összefüggésben álló többi területek termékenyebbé való tételének elodázhatatlan kérdése. 

A földbirtokreform kinálkozó alkalom arra, hogy a kormány az Alföld befásitásának kérdését felvesse és minden áldozat és igénybevehető eszköz segitségével nagy gazdasági érdekeink előnyére megvalósitsa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98