Dtum
Login with Facebookk
1920 | Október

Különös függőágy-szerkezetet

A függőágy nem uj találmány, nem is ötlet, de ahány függőágy van, annyi féle. Itt két különös függőágy-szerkezetet mutatunk be.

Az egyiket kertben, hajón lehet előnyösen alkalmazni, s csak abban tér el az egészen egyszerü függőágytól, hogy az két végét vitorlavászon szövet tartja, olyan szélességben, mint az ágy. A vitorlavászon végén farud van és ezen a rudon van elhelyezve az öt kötéldarab, amelynek a vége az akasztóhorog. Hosszában még egy oldalfal is van vászonból, ugy, hogy a kényelem teljes. Az ágyra vékony derékalj is van, s nem kételkedhetik benne senki, hogy ilyen ágyban igen kényelmesen lehet pihenni.

A másik ágy nem mozgó járóműre való, hanem kertbe. Ez a szerkezet kiránduláson, szabadban való nyaralásnál alkalmazható, s minden külön magyarázat nélkül is megérthető a szerkezet. Az egyik vége az ágynak a fához van erősitve, a másik vége hordozható állványhoz van kötve. Maga a hordozható állvány a tetejénél fogva még két irányban kap rögzitést a földbe, ezenkivül pedig még hosszirányban ki is kötik egy távolabb fekvő fához.

A mozgó állvány tetejéről megy át a fáig egy huzal, ezen függ az ágy, amely a vizszintes lapjánál, fölfelé és lefelé vezetett kötésekkel nyer merevitést. Annál a rajz is mutatja, ez a függőágy voltaképpen nem egyéb, mint a levegőben emelt szilárd alátámasztásu ágy, amely olyan nyugodt, olyan mozdulatlan, mintha a földön volna. A mozgatható oszlop a talpánál még egy megerösitést kap a földbe. Az amerikaiak, mikor vándornyaralásra mennek, ilyen ágyakat használnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98