Dtum
Login with Facebookk
1921 | Augusztus

A falusi lakásépítő szövetkezetek

Czettler Jenő nemzetgyűlési képviselő, a Magyar Gazdaszövetség igazgatója, azt indítványozta, hogy a vagyonváltságból befolyó összeg egy részét a kormány arra használja fel, hogy a falusi lakásépítő szövetkezeteket támogassa. Az Országos Központi Hitelszövetkezet és a Magyar Gazdaszövetség most együtt dolgozza ki a falusi lakásépítések és a lakásépítő szövetkezetek tervét. 

A legnagyobb örömmel üdvözöljük azt a tervet, amelynek gazdasági és társadalmi jelentősége igen nagy. Valóban igen szükséges, a falusi építkezések intenzívebb megindulása és a szövetkezeti forma – amely iránt a falu népe bizalommal és szeretettel viseltetik – biztosítja a terv sikerét. Figyelemreméltó ez az akció a vidéki szövetkezeti iparosság szempontjából.

Úgy képzeljük el a terv megvalósulását, hogy a fentemlített két testvérközpont az építkezéseknél felhasználná iparosaink munkáját és így egész sereg iparágat lehetne munkaalkalomhoz juttatni. Vidékenként tömörülnének az iparosok az ilyen szövetkezeti építkezések elvállalására.

Biztosra vesszük, hogy ha e még kezdetleges terv a megvalósuláshoz jutna, figyelemmel lesznek a kis-és középipar szolid munkájára és ez oly akció lesz, ahol a kisiparosok kapják igazán a munkát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98