Dtum
Login with Facebookk
1921 | Január

Apróságok

Magyar tisztviselők játékárugyára

 

Az állásukból elbocsátott, esküt nem tett brassói állami és törvényhatósági tisztviselők egyrésze, Pál János volt törvényszéki tisztviselő vezetésével már régebben felállítottak egy játékárugyárat, amelynek eredményes müködéséről számoltak be a brassói lapok. A készített játékszerek kiállítás szempontjából nemcsak versenyképesek, de tul is haladják akárhány külföldi gyár hasonló termékeit. A tisztviselőkből iparosokká vált gyári munkások jól keresnek.

 

 

Óriási erdőégés Erdélyben

 

Szegedről jelentik: A karánsebesi Marul nevü nagy fenyőerdő két hét óta lángokban áll, a nélkül, hogy a tüznek gátat tudnának vetni. Idáig a tüz közel 2000 hektár területet pusztított el. A temesvári lapok szerint a tüzet gyujtogatás okozta.

 

 

Akik milliókat keresnek

A szórakozóhelyek tulajdonosai, filmgyárak és az impressáriók az ujdonsült milliomosokra számítva versenyeznek egymással, hogy egy-egy híres táncosnőt hódítsanak el egymástól és szinte mesébe illő, fantasztikus összeget ajánlanak fel, egy valahol feltünt uj csillagnak. Ilyen fantasztikus nagy összeget keres az itt bemutatott három müvésznő: Valeska Gert, Lena Sert és Dolores, amerikai táncosnő. E három müvésznő, mindegyikének évi jövedelme meghaladja a két millió koronát.

 

Érdekes zenei találmány

 

A cselló hangjának megerősítése végett érdekes módot talált ki egy angol zenész. Találmányának neve autoxofon. Egy aluminium kürtbe a csellóról csővezeték viszi át a hangokat, melynek ereje és szépsége megnövekedik. Először Biene angol csellóművész – képünkön látható – mutatta be a találmányt.


Uj amerikai divathóbort

 

Legujabban Miss Eton, a Metropoliten Szinház ismert primadonnája azzal kedveskedik bámulóinak, hogy a felső karján egy kinyillott festett rózsát visel, természetesen nem a ruhához, hanem a meztelen karhoz erősitve.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lena Serna, a híres filmművésznő Dolores, a világhírű amerikai táncosnő Valeska Gert, a híres balettáncos Az autoxofon Új divat a  rózsa a ruhapánton Karánsebes 1900-ban
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98