Dtum
Login with Facebookk
1921 | Július

Nyomában vannak a Király-utcai betörés tetteseinek

A tettesek megszöktek Budapestről


- A Hétfői Napló tudositójától-


Mintegy két hete történt, hogy a nap legforgalmasabb órájában, déli tizenkét órakor betörtek Deutsch ékszerésznél, akinek Király-utca 34. szám alatti üzletéből félmillió korona áru ékszert vittek el.

 

A vakmerő betörők akkor hajtották végre tettüket, amikor Deutsch egy félórára bezárta üzletét s felszaladt a házban lévő lakására. A betörők fölnyitották a bolt redőnyét és álkulcscsal nyitották ki az üzlet ajtaját. Aztán magukhoz vették a kezükügyében eső értéktárgyakat és nyom nélkül eltüntek. A nyomozást rögtön megindították, azonban egészen a legutóbbi napokig kevés eredményt értek el.

 

Végre szombaton megtudták a detektívek, hogy az Angyalföld korcsmáiban két büntetett előéletű férfi gyanusan költekezik, s ezresekkel szoktak fizetni. Az egyikéről megállapították, hogy husz év körüli sovány fiatalember, a másik pedig idősebb, 30-40 év körüli. Ugyanezek aranytárgyakat is kináltak eladásra s néhány ékszerdarabot meg is találtak a környék egyik ékszerészénél.

 

Az aranytárgyakat Deutsch ékszerész magáénak ismerte fel, s ezzel kétségtelenné vált, hogy a gyanusítottak követték el a Király-utcai betörést. A detektívek napokon át figyelték a két betörőt, ezek azonban ugylátszik, neszét vették a dolognak, mert nem mutatkoztak.

 

Személyleírásuk alapján megállapították, hogy a két betörő gyalog elhagyta Budapestet s valamelyik vidéki állomáson ültek vonatra, s a cseh határ felé utaztak. A vidéki hatóságokat még idejekorán értesítették a szökésről, s lehetséges, hogy sikerült még elfogni őket, mielőtt idegen területre lépnek. Egyidejüleg a betörők személyleírását megküldötték a cseh-szlovák hatóságoknak is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98