Dtum
Login with Facebookk
1921 | Július

A magyar vámpolitika és a háziipar

Sok szomorú esemény után végre Magyarország is oda jutott, hogy külön vámterületet fog képezni. Az illetékes tényezők most készítik elő a magyar vámtarifát. 

Intézetünk most az országban egyike azoknak, akik intenzíven foglalkoznak a háziiparral; már most kell, hogy a kereskedelemügyi miniszter magas figyelmét felhívja a háziipari cikkek vámpolitikai fontosságára. 

Védelmet kérünk a háziipari cikkek részére.
Nem következhet be az az eset, hogy a külföldi olcsó háziipari cikkeket vámmentesen, vagy alacsony vám mellett az országba beözönleni engedjen. 

A magyar faj évszázadokig nagyrészt fegyverben állt, ezen idő alatt más országok népe dolgozott és háziipara kifejlődhetett. Ha keresettek lesznek nálunk a háziipari cikkek, népünk ezek termelésével fog foglalkozni és rövid néhány évtized alatt elérheti azt a nivót, melyen ma egyes háziipari ágak állanak. Ha azonban a háziipari cikkekért igen keveset kap a munkás, nem fog iparkodni, olyan dolgokat elsajátítani, melyek a legszerényebb megélhetést sem biztosítják neki. Ezért kérjük a vámvédelmet a magyar háziipari cikkekre, az ország 70%-ának érdekében tesszük ezt. 

Okos előrelátással biztosítjuk a kicsiny emberek egész évi foglalkoztatását.
Nyáron mezőgazdasági munkával, más időszakban háziiparral és ezáltal adóalanyokat teremtünk, megszüntetjük a munkanélküliségből eredő elégületlenséget és így az erkölcsi haszon mellett bőven megtérül az az összeg, mit a háziipari cikkek magasabb áraként megfizetünk ezidőszerint.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jászberényi szalma- és kosárfonó tanfolyam műhelyében Aszaló kosár Baromfinevelő kosár Egervidéki asszonyok festői népviseletben
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98