Dtum
Login with Facebookk
1921 | Március

A labdarúgó bajnokság nagy napja

MTK – FTC 3:1 (1:0)

Harmincezer néző a Hungária sporttelep.
Esztendők óta folyik a rivalizálás az MTK és az FTC között s a két egyesületnek nemes vetélkedését egyre nagyobb tábor kíséri figyelemmel. Az MTK már sok év óta ura a helyzetnek a futballsportban, rengeteg a híveinek a száma, de annyira még nem tudta a kezébe kaparintani a vezetés gyeplőjét, hogy ne kelhessen tartani ellenfelektől.

Legközelebb jár a nyomában az FTC, amelyet éppen az MTK szorított le az élről és amely körül éppen úgy csoportosulnak a fanatikus hívők ezrei, mint az MTK körül a kékfehér színek rajongói. Amíg tehát az MTK barátai attól a gondolattól vannak áthatva, hogy ez az egyesület védje a hegemóniát, addig az FTC táborát az a vágy tüzeli, hogy a zöld-fehérek visszavívják elveszett pozíciójukat, vagyis az MTK ellenében megnyerjék a bajnokságot.

A két csapatnak ma délután lefolyt találkozója azonban ismét elodázta e vágyakozás teljesülését. Ismét az MTK győzött, elintézvén az idei bajnokság sorsát is és utasítván az FTC-t a további munkára és erőfeszítésre.

A mérkőzés a Hungária sporttelepen folyt le a közönség impozáns érdeklődése mellett. Legalább harmincezer néző helyezkedett el a pálya körül s a kolosszális embertömeg fölemelő, de egyben félelmetes látnivalót is nyújtott. A népvándorlás már a kora déli órákban megindult a pálya felé, zsúfolt villamosok szakadatlan sora robogott ki a pálya felé.

Sok ezren gyalogszerrel vonult ki a Hungária-útra, de sokan áldoztak kocsira, sőt autóra is, csak hogy idejében ott lehessenek a nagy sportesemény színhelyén. A belépőjegyeket már napokkal előbb elkapkodták s hiába folyt a pénztárak körül a tusakodás, odakünn jegyhez már csak kevesen jutottak.

A mérkőzés maga nem volt a legszebb és legérdekesebbek közül való. Az MTK határozott technikai felsőbbségben volt, összmunkája azonban nem volt kifogástalan. Csatársorában csak Orth és Braun játszott kitűnően, de ők is főképpen az egyéni játékot tartották szem előtt.

Harmonikus csapatmunkát hiába várt a közönség s ezért nem is hatotta át a tömeget a szokott lelkes hangulat. Voltak a mérkőzésnek szakaszai, amelyek egyenesen unalmasak voltak. Az FTC két hátvédője és az egész fedezetsora jól teljesítette feladatát, kapuvédője és csatársora ellenben nem elégített ki.

A MTK-ban a legjobban tetszett Mandl játéka. Kropacsek csak elvétve jutott védéshez. Az első gólt Braun szerezte meg, de labdáját inkább beadásnak szánta, mint lövésnek s Csajka kapuvédőnek kis figyelemmel védeni kellett volna.

A második félidőben Molnár szép lövése hozta meg a MTK második, majd Orth remek lövése a harmadik gólját. Későbben sikerült gólhoz jutni az FTC-nek is Nikolsburger lövéséből.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az 1920. és 1924. évi olympiász
Bécsi lapokban olvassuk, hogy a prágai "Cas" értesülése szerint az...
Ide-oda költöző felesége miatt ölte meg Podmaniczky Félix Kovács...
Szombaton az éjszakai élet császárai és hercegnői jellegzetesen...
Az MTK nemzetközi atlétikai viadala Az MTK nemzetközi atlétikai viadala
A Hungária-Sparta mérkőzés előtt az MTK nemzetközi atlétikai viadalt...
Az ördög. Molnár Ferencz vígjátéka Az ördög. Molnár Ferencz vígjátéka
A könyvalakban való megjelenéséről a minap adtunk számot, ebben a...
Az időmérés mai módja és eszközei, a Schortt- és a Schuler-óra Az időmérés mai módja és eszközei, a Schortt- és a Schuler-óra
A légnyomás változásának hatását vagy az inga felsőrészére szerelt a...
A lőpor A lőpor
Mikor csudákról van szó, mindig arra gondol az ember,hogy az ókor...
Észak-Finnországba megállitották és bekeritették a szovjetcsapatokat Észak-Finnországba megállitották és bekeritették a...
A szovjetkormány nem válaszolt Tanner finn külügyminiszternek péntek...
Kiss Magda a kézilabdázók gólkirálynője Kiss Magda a kézilabdázók gólkirálynője
A napokban benéztünk az NTE tornatermébe. A tornászok tréningtitkait...
A kormány mindenáron letöri a drágaságot A kormány mindenáron letöri a drágaságot
A legutóbbi minisztertanács óta az egész sajtót alarmirozta az a hir,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98