Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

MTK – FTC 2:1 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 25,000 néző. – Bíró: Schiller Gyula.
Az áldott májusi eső ellene esküdött a nagy izgalommal várt mérkőzésnek, de az ég nem tudta úgy ontani az esőt, hogy visszatartsa azokat, akik már hetek óta lázasan készültek a mai napra. Rekordközönségre volt kilátás, mert egy héttel a mérkőzés előtt, már minden ülőhely elkelt és ha a látogatottság ezúttal nem szárnyalta túl a válogatott mérkőzések szokásos keretét, ez csakis a nagy esőnek volt következménye.

A pálya talaja teljesen fel volt ázva, sártenger és víztócsák éktelenítették a játékteret. Schiller, az MTK – FTC mérkőzés bírója meg a mérkőzés kezdete előtt nem volt tisztában vele, hogy a bajnoki mérkőzés megtartása mellett döntsön-e? És a csapatok éppen ezen a nehéz pályán bizonyították be nagy klasszisukat.

Az MTK támadása nyitja meg a mérkőzést. Már a 6. percben alkalma nyílik eredmény elérésére, de Braun szép beadásából Orth nagy erővel kapufát lő. Két perccel később Wiener II Patakit juttatja kedvező helyzethez, aki azonban a kapu mellé lő. A 14. percben Hungler támadását Vágó csak korner árán tudja elhárítani.

A Tóth által gyönyörűen irányított kornerrúgásból az egyik FTC csatár a pillanatra üresen maradt kapura fejel, a gól elháríthatatlannak látszik, mikor Mandl az utolsó pillanatban ment. A 18. percben éri el az MTK első gólját, hogy Orth lövése, amelyre Szamosy jól helyezkedett, Wiener lábán irányt változtatva jut az FTC kapujába.

A 22. percben Tóth jó helyzetben a kapu fölé lő. A következő percben Braun gyönyörű lefutásának befejezéseképpen élesen a kapura lő, de védhetetlennek látszó lövése a kapuléc alsó részéről kipattan. A 27. percben Orth éles lövése a kapu fölé kerül. A 28. percben Braun lefutásából és beadásából Orth élesen a kapu mellé fejjel. A 30. percben Winkler – Braun szép összjátéka után Kertész II. élesen a kapu mellé lő.

A 34. percben Winkler – Orth összjátéka után Orth lő a kapu mellé. A 39. percben az FTC támadása kornert hoz. A 41. percben Orth 25 méteres bombaszerű lövését Szamosy védi. Egy perccel később Pataki lövését Kropacsek védi.

A második félidőben már a második percben kornerhez jut az MTK. Az 5. percben Pataki oly erővel fut össze Kropacsekkel, hogy öt percig nem tud játszani, helyét ideiglenesen Winkler foglalja el. A 7. percben Braun lövését Szamosy védi. A 22. percben Winkler áttöri az FTC védelmét, de Szamosy kifutással, odavetéssel ment. A 23. percben Molnár támadása kornert hoz az MTK-nak, melyből Orth fejese a kapu mellé jut.

A 24. percben Winkler hatalmas lövése másodszor akad meg az FTC hálójában. A 26. percben Tóth jut kedvező helyzethez, ámde Mandl sikerrel szereli le. A 27. percben Braun offside helyzetben állva gólt lő, a bíró azonban, miután már előzőleg lefújta az akciót, természetesen nem adja meg. A 30. percben Orth hatalmas lövését Szamosy védi. A 36. percben Tóth támadása kornerhez juttatja az FTC-t.

A 37. percben Braun beadásából Orth mellé fejel. A 42. percben szabadrúgáshoz jut az FTC. A Blum által irányított labda először Tóthoz kerül, aki Patakihoz passzol, s ez nehéz helyzetből szépen plasszírozott lövéssel megszerzi az FTC egyetlen gólját. A 43. percben Orth lövése veszélyezteti, de a kapu mellé jut. A játék az MTK veszélyes támadása közepette ér véget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Séta az aranyvasárnapi karácsonyi vásáron Séta az aranyvasárnapi karácsonyi vásáron
Vasárnap reggel nekiindulok a városnak: látni szeretném hogy milyen...
Érdekes reklám Érdekes reklám
Amerika a reklám hazája. Nálunk el se hinnék egyes reklám leírását,...
A kétéltű gépkocsi  2. A kétéltű gépkocsi 2.
Újabban Marseille-ben próbáltak ki kétéltű gépkocsit, mely...
Vaszary János - Exner Sándorról
Huszonegy éves volt, költőnek indult és meghalt. Ennyi az egész...
A gróf ur és a neje – berugva az utczán A gróf ur és a neje – berugva az utczán
Perceval Artur Ágoston, Egmont grófja. Tekintélyesen hangzik ez a...
Színház Színház
Egy férfi, László, művész, geniális zeneszerző és két asszony. Az...
Osztrák-magyar és német hadifoglyok megérkezése Osztrák-magyar és német hadifoglyok megérkezése
Osztrák-magyar és német hadifoglyok megérkezése Sassaitzba. Svéd hajó...
Nyári zivatar Nyári zivatar
Az ötnapos rekkenő hőség után vasárnap este óriási vihar vonult el a...
Az uj kormány gazdasági programmja Az uj kormány gazdasági programmja
A kormány legfontosabb feladatai közé tartozik az államháztartás...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98