Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

11 órai záróra

A főkapitányság az általános zárórát 11 órakor állapitotta meg. A rendőrfőparancsnokság utasitására a rendőrök végjárták este 8 órakor az összes kávéházakat és vendéglőket és értesitették a tulajdonosokat, hogy további intézkedésig 11 órakor be kell zárni minden nyilvános helyiséget.

Szigoru rendőri készültség Budapesten


Permanenciában a rendőrtisztviselők és detektivcsoportok

Azokkal az országos horderejü eseményekkel kapcsolatban, melyek az utóbbi 48 óra alatt az országban történtek, a rendőrségen is fontos intézkedéseket tettek. Marinovich Jenő főkapitányhelyettes még szombaton este szigoru készültséget rendelt el az egész budapesti rendőrlegénységnek, a tisztek a laktanyában várják a főkapitány helyettes esetleges intézkedéseit. Hasonló utasitásokat tett a pestvidéki kerületi rendőrfőkapitányság főparancsnoka, Peterdy főkapitányhelyettes is. Permanenciában vannak továbbá a főkapitányságon fölváltva az összes rendőrtisztviselők s a detektivcsoportok tagjai.


Vasárnap reggel óta a főkapitányság épületének összes kapuit, a Zrinyi-utcai rész kivételével lezárták. A Zrinyi-utcai bejárat előtt hat rendőr áll, akik csak a legszigorúbb leigazoltatás után engedik be az embereket. A főkapitányság különben vasárnap egész a késő esti órákig izgalmas képet nyujtott, a főkapitányság épületének a kapuján autók robogtak ki és be, amelyeken Marinovich főkapitányhelyettes intézkedéseit továbbitják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98