Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

Szerdán dönt az ügyészség Zeöke és társai ügyében

Ujabb terhelt a kiviteli panama ügyében

A kiviteli panamák ügyében a királyi ügyészségnek ismeretes inditványa folytán dr. Pless György vizsgálóbiró hozzáfogott Zeöke Antal, dr. Zákány Gyula és Pákozdy András nemzetgyülési képviselők ügyében a rendőri nyomozati iratok tanulmányozásához. Ennek befejezte után – ami előreláthatólag szerdáig eltart – dönt az ügyészségnek a vizsgálat tárgyában tett inditványa fölött.


A királyi ügyészség egy ujabb terhelt ellen is vizsgálatot inditványozottm Pákozdy András esetével kapcsolatosan. Eszerint megvesztegetés vétsége cimén a vizsgálat elrendelését inditványozta Hir János pécsi származásu 35 éves egyén ellen is, aki az Agricola rt. állatosztályának vezetője. A szabadlábra helyezett dr. Kakucsy László miniszteri segédforgalmazó ügyében a bünügy aktáit bár teljesen lezárták az ügyészség vádelejtése folytán, azonban az ügyészség a vádelejtő végzést közli a földmivelésügyi miniszteriummal, hogy a fennforgogni látszó sulyos fegyelmi vétség tárgyában határozzon.


A kiviteli panamák ügyében letartóztatott Mengels Lajos ellen a fogságban elkövetett ujabb büncselekmény miatt külön bünügyi eljárást inditottak. Mengels Lajos ugyanis a fogházban nyilván felindult ideges lelkiállapotában olyan kifejezésekre ragadtatta magát, amelyek miatt a királyi ügyészség az állami és társadalmi rend hatályosabb védelméről szóló törvény alapján külön eljárást folytat le ellene.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98