Dtum
Login with Facebookk
1921 | Szeptember

Meg akartak lincselni két betörőt

Betörés egy Andrássy-úti ékszerüzletbe


Körülbelül három hét előtt megjelent a főkapitányságon Perényi ékszerész akinek az Andrássy-út 55 szám alatt van üzlete és feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik a redőnyt felfeszítve, behatoltak üzletébe, ott több fiókot feltörtek és mintegy félmillió értékű ékszert vittek el. ezt megelőzőleg már betörtek egyszer Perényihez s ekkor is több százezer korona értékű értéktárgyat vittek el.


Szombaton éjszaka ismét megjelent a főkapitányság központi ügyeletén Perényi ékszerész, azonban most már egy elegánsan öltözött hölgy és úr és két rendőr kiséretében. Ismét azt a bejelentést tette, hogy betörtek hozzá, most azonban már a betörőket is magával hozta.
- Itt hozom a betörőket! – mondta Petrényi és rámutatott az elegáns urra és hölgyre, akiket a két rendőr kisért.


A két lefogott betörő kihallgatásakor kiderült, hogy az ékszerész egy esetleges harmadik betörés megakadályozására üzletében mindenütt vészcsengőket szereltetett fel, különösen az értékesebb tárgyakat tartalmazó szekrényeknél alkalmaztak érzékeny csengőket. Szombaton éjszaka egy négy tagból álló társaság, - három férfi és egy nő – felnyitották az ékszerüzlettel egy házban levő Pollák Márton fényképész üzletét és annak falát kibontva behatoltak az ékszerüzlettel szomszédos cukorkaboltba. Ennek a falát is kibontották és így bejutottak az ékszerészhez. A két fal kibontásán – mint bevallották – mintegy 4 és fél órát dolgoztak, anélkül, hogy a népes Andrássy uton sétálók közül észrevették volna őket.


Az ékszerüzletben éjféltájban jutottak be. Amikor az egyik ékszerszekrényt kezdték feszegetni, megszólaltak a rejtett csengők, amelyek a házmesterhez szóltak. A házmester nyomban rendőrt hívott. A betörők éppen akkor akartak a cukorüzleten keresztül menekülni, amikor a házmester odaért a rendőrökkel. Kettőt elfogtak közülük, kettő azonban elmenekült.


A betörők elfogatásánál nagy tömeg gyűlt össze és amikor megtudták, hogy a feltünően elegáns pár betört az ékszerüzletbe, meg akarták őket lincselni. A rendőrök csak nagynehezen tudták a két betörőt megvédeni a tömeg inzultusa ellen.


A rendőrség megállapította, hogy a nőt Sós Editnek hívják, 30 esztendős, foglalkozása nincs. A férfit állítólag Gerő Emilnek hívják. Két elmenekült társuk nevét semmiáron nem akarják elárulni. Valószínűnek tartja a rendőrség, hogy a két elfogott betörő hamis nevet mondott be, éppen ezért tovább folytatja a nyomozást valódi nevük megállapítása és az elmenekült betörők kézrekerítése ügyében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98