Dtum
Login with Facebookk
1921 | Szeptember

A kisgazda- és a földmívestársadalom új naptárai

Az elmult esztendőben páratlan sikert aratott az Uj Barázda Lapkiadó r.-t. kiadásában megjelent Uj Barázda Naptár, a Falu Naptára és a Vasárnap Naptára. A naptárak népszerűsége arra buzdította a vállalatot, hogy ezidén a fentieken kívül még egy naptárral lepje meg a földmívestársadalmat, amely Nagy Képes Családi Naptár nevet viseli.

A fentemlített naptárak teljesen szakítottak azzal – az eléggé nem kárhoztatható – felfogással, hogy a falvak népének jó az alantas és értéktelen ponyvaírás is; ellenkezőleg, a szerkesztők arra az egyedül helyes álláspontra helyezkedtek, hogy tartalomban, kiállításban minden tekintetben kitűnő naptárakat adjanak, amelyek amellett, hogy oktatnak, nélkülözhetetlen tanácsadók, egyben nemes szórakozást is nyujtanak.

A naptárakban megtaláljuk a lefolyt esztendő politikai életének kimagasló mozzanatait, a nagyvilág képekkel gazdagon tarkított eseményeit, ismeretterjesztő cikkeket a tudomány, irodalom és művészet széles köréből, közöttük értékes mezőgazdasági tanulmányokat; azután illusztrált elbeszéléseket, verseket, hasznos útbaigazitásokat és a nélkülözhetetlen naptári részt.

Az ismeretterjesztő cikkek szerzői a mezőgazdasági tudomány legjelesebb művelőinek sorából kerültek ki, az elbeszéléseket és verseket a legjobb magyar írók írták. A fényképeket Jelfy Gyula, a Vasárnap fotoriportere készítette, a rajzokat pedig Gebhardt Tibor és Drahos Jenő jeles művészek. A naptárszerkesztők: Buday Barna és Schandl Károly dr. nevei már eleve biztosítékot nyujtanak arra, hogy kitűnő és hasznos könyv jut a földmíves- és kisgazdatársadalom kezébe.

Mind a négy naptár már megjelent a könyvpiacon és kapható minden elárusítónknál és a Hangyaszövetkezetben, de közvetlenül kiadóhivatalunkban is.

Fel kell hívnunk egyszersmind arra is a figyelmet, hogy a naptárak olcsóságukkal is kiválnak a többi naptárak közül, amennyiben az Uj Barázda és Nagy Képes Családi Naptár egy-egy példánya 20 K, a Vasárnap és Falu Naptár egy-egy példánya 15 K. Ezeket a kitűnő és minden célnak megfelelő naptárakat melegen ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98