Dtum
Login with Facebookk
1922 | December

A konfectio-iparban teljes csönd uralkodik

A téli üzlet – az idén szokatlanul korán – már egészen lebonyolódott, a tavaszi üzlet még nem kezdődött meg. Ez az iparág nemcsak a magyar fogyasztást tudja föltétlenül megfelelő árúval ellátni, hanem különösen a női konfectioipar még külföldön, a megszállott területeken, sőt a nyugateurópai országokban is versenyképes.

A szakmabeli magyar vállalatok és iparosok leleményesek, mozgékonyak, jó ízlésük van és így a magyar iparcikkeket például Hollandiában, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában és Lengyelországban is szívesen vásárolják.

A német márka katasztrofális árfolyamzuhanása annyiban volt befolyással ennek a szakmának üzletmenetelére, hogy elsősorban a nyugateurópai országokban a német konfectionerek nagyon alacsony ajánlatai lehetetlenné teszik az üzletet.

A Romániában követett nehézkes vámkezelés, a jugoszláv beviteli tilalmak és devizaforgalmi korlátozások is megnehezítették az üzletet.

Sok baj van azonban nálunk is a postacsomagok vámkezelésével és a kötött devizaforgalommal; viszont azonban határozottan előny úgy a nyersanyagok beszerzésénél, mint az exportüzletben, hogy a Devizaközpontnak sikerült a valuták árfolyamait stabilizálni és így a magyar konfectionereknek nem kell valutaspekulációt folytatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98