Dtum
Login with Facebookk
1923 | Augusztus

A betörőkirályt Vácra szállitották

- A Hétfői Hirlap tudósitójától.-


Emlékezetes még, hogy ez év elején itélkeztek a katonai törvényszékek Timár István fölött, akit általánosan a „betörőkirály” néven ismernek.

 

Timár 32 rendbeli betörés és többszörös szökés vádjával terhelten vizsgálati fogságban volt, azonban régi szokásához hiven folyton azon mesterkedett, hogy a fogságból megszökhessen. Egy napon átvágta a karján ereit, hogy a kórházba kerüljön, ahol nem olyan szigoru az ellenörzés és végrehajthatja szökési tervét.


Ugy is történt, Timár falbontás segitségével megszökött a kórházból. Azonban alig szabadult ki, máris különböző betöréseket követett el különböző helyeken. Emiatt csakhamar rajtacsipték és a katonai törvényszéken megtartott főtárgyaláson 8 évi sulyos börtönre itélték el, amellyel a rá eddig kirótt büntetések összege megközelíti a negyedévszázad évet.


A katonai perrendtartás szerint az egy évnél hosszabb időre elítélt bűnösöket polgári fegyintézetbe szállítják át az igazságügyminiszter intézkedésére. A katonai ügyészség felirata alapján nemrégiben érkezett le az igazságügyminiszter leirata, amely elrendeli a betörőkirálynak, a váci fegyintézetbe való szállítását.

 

Eszerint erős fedezet mellett – nehogy ujból kedvet kapjon a szökésre – a Margit-köruti katonai fogházból átszállitották Timár Istvánt a váci fegyintézetbe, ahol büntetésének további részét tölti ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98