Dtum
Login with Facebookk
1923 | December

FTC – KAC 4:0 (1:0)

Az FTC csatársora végre ismét gólképes volt

FTC: Amsel – Takács II., Hungler – Fuhrmann, Szabó, Blum – Héger, Kelemen, Pataki, Tóth, Matkovics.
KAC: Biri – Saguly, Dudás – Raix, Blasnik, Budai – Fatter, Ölvedy, Boldog, Gulyás, Gresch.

Üllői-úti pálya. – 3000 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.

A KAC boldogabb éveiben a legizgalmasabb mérkőzések közé tartozott egy FTC-KAC mérkőzés. Sőt a KAC még a legutóbbi hetekig is elég jól tartotta magát és veszélye ellenfele tudott lenni a legerősebb csapatoknak is. Pár hét óta azonban a csapat mintha elvesztette volna a bizalmát a jövőjében: belenyugodni látszik a változhatatlanba.

Az első félidő első percei passzolgatással teltek el. A 6-ik percben keletkezett az első veszélyes helyzet a KAC kapuja előtt. Héger lefut, de tiszta helyzetben lövés helyett magasan átadja a labdát, amelyet Raix fejel ki kornerre.

Egy perccel később kapu előtti kavarodásban Pataki lő, de kapu mellé Héger villámgyorsan fut le a 9-ik percben, sorra kidriblizi az előtte állókat már csak a kapus áll szemben vele, lő, de a rosszul helyezett labda a kapu mellé jut.

A 19-ik percben a KAC hátvédjei szemmel láthatóan offszeidbe akarják hozni Patakit, de ő kitűnően helyezkedik Kelemen szépen előreadott labdájára és a bekkek közül kiugorva, a 11-esről élesen lőtt labdájával megszerzi a vezető gólt. Biri vetette magát, de a labda a hasa alatt csúszott a hálóba.

Az FTC tovább is támad. A 23-ik percben Tóth beadását Pataki a 16-osról kapura fejeli. Raix állandóan szabadon hagyja Matkovicsot, ő azonban ezt az előnyét nem tudja kihasználni. Hosszas labdaadogatás után Tóth lő, de labdája gyönge.

A KAC erélyes támadásokban kezd és Amselnek gyakran kell labdához nyúlni – hazaadogatásból. Egy ízben Amsel kifut a labda elé. Blum ezt nem látva magasan hátra adja a labdát, amely Takács II-ről kornerre megy. A KAC halfsora különösen Kelemenre vigyáz, úgy látszik őt tartja legveszélyesebbnek, de Kelemen csak a félidő végén jut szóhoz, az utolsó percben Matkovics szép beadását 10 méterről kapu fölé lövi.

Szünet után mindkét részről támadást ofszeidon akad meg. A 10-ik p-ben Tóth a labdát fogó Birit fellöki, azonban ez még idejében kidobja a labdát. A Héger-Kelemen összjátékából származó veszélyes helyzetet Dudás korner árán tisztázza.

A csuszos pályán sokat bukdácsolnak a játékosok. A 23-ik p-ben Boldog könnyen egyenlíthetne, mert góllal kecsegtető helyzetbe kerül, Fuhrmann azonban könnyen szereli. A 25-ik p-ben Szabó jó labdát ad Patakinak, aki az 5 és feles balsarkáról kapura ló. Biri idejében veti magát, de kissé megcsúszik, a labda így azután az oldallécről zavartalanul juthat a hálóba.

Innen kezdve a KAC feladja a küzdelmet. A 30. p-ben Raixot kiállítja a bíró egy csúnya faultjáért. Az FTC mindent Hégerre játszik. A 33. p-ben Héger tiszta helyzetben kapja a labdát, lefut és a 16-is sarkáról hatalmas erővel, ritkán látott szép, védhetetlen gólt lő.

Ezután a gól után már nagyon vigyáznak Hégerre, de nem sok sikerrel, Még egyszer szóhoz jut a KAC. Fatter lefut, beadását azonban Gresch két méterről mellé fejeli. Az FTC negyedik gólja a 35-ik percben esik, Héger lefut, úgy látszik, megismétli az iménti bravúrját, de Birit lefut eléje, mire okosan átpasszolja a labdát a tisztán álló Patakinak, aki azt az üresen hagyott kapuba gurítja.

A félidő végéig változatlan erővel folytatja az FTC a támadásait, míg a KAC kedve vesztetten csak a további eredmény elhárításra törekszik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98