Dtum
Login with Facebookk
1923 | December

FTC – KAC 4:0 (1:0)

Az FTC csatársora végre ismét gólképes volt

FTC: Amsel – Takács II., Hungler – Fuhrmann, Szabó, Blum – Héger, Kelemen, Pataki, Tóth, Matkovics.
KAC: Biri – Saguly, Dudás – Raix, Blasnik, Budai – Fatter, Ölvedy, Boldog, Gulyás, Gresch.

Üllői-úti pálya. – 3000 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.

A KAC boldogabb éveiben a legizgalmasabb mérkőzések közé tartozott egy FTC-KAC mérkőzés. Sőt a KAC még a legutóbbi hetekig is elég jól tartotta magát és veszélye ellenfele tudott lenni a legerősebb csapatoknak is. Pár hét óta azonban a csapat mintha elvesztette volna a bizalmát a jövőjében: belenyugodni látszik a változhatatlanba.

Az első félidő első percei passzolgatással teltek el. A 6-ik percben keletkezett az első veszélyes helyzet a KAC kapuja előtt. Héger lefut, de tiszta helyzetben lövés helyett magasan átadja a labdát, amelyet Raix fejel ki kornerre.

Egy perccel később kapu előtti kavarodásban Pataki lő, de kapu mellé Héger villámgyorsan fut le a 9-ik percben, sorra kidriblizi az előtte állókat már csak a kapus áll szemben vele, lő, de a rosszul helyezett labda a kapu mellé jut.

A 19-ik percben a KAC hátvédjei szemmel láthatóan offszeidbe akarják hozni Patakit, de ő kitűnően helyezkedik Kelemen szépen előreadott labdájára és a bekkek közül kiugorva, a 11-esről élesen lőtt labdájával megszerzi a vezető gólt. Biri vetette magát, de a labda a hasa alatt csúszott a hálóba.

Az FTC tovább is támad. A 23-ik percben Tóth beadását Pataki a 16-osról kapura fejeli. Raix állandóan szabadon hagyja Matkovicsot, ő azonban ezt az előnyét nem tudja kihasználni. Hosszas labdaadogatás után Tóth lő, de labdája gyönge.

A KAC erélyes támadásokban kezd és Amselnek gyakran kell labdához nyúlni – hazaadogatásból. Egy ízben Amsel kifut a labda elé. Blum ezt nem látva magasan hátra adja a labdát, amely Takács II-ről kornerre megy. A KAC halfsora különösen Kelemenre vigyáz, úgy látszik őt tartja legveszélyesebbnek, de Kelemen csak a félidő végén jut szóhoz, az utolsó percben Matkovics szép beadását 10 méterről kapu fölé lövi.

Szünet után mindkét részről támadást ofszeidon akad meg. A 10-ik p-ben Tóth a labdát fogó Birit fellöki, azonban ez még idejében kidobja a labdát. A Héger-Kelemen összjátékából származó veszélyes helyzetet Dudás korner árán tisztázza.

A csuszos pályán sokat bukdácsolnak a játékosok. A 23-ik p-ben Boldog könnyen egyenlíthetne, mert góllal kecsegtető helyzetbe kerül, Fuhrmann azonban könnyen szereli. A 25-ik p-ben Szabó jó labdát ad Patakinak, aki az 5 és feles balsarkáról kapura ló. Biri idejében veti magát, de kissé megcsúszik, a labda így azután az oldallécről zavartalanul juthat a hálóba.

Innen kezdve a KAC feladja a küzdelmet. A 30. p-ben Raixot kiállítja a bíró egy csúnya faultjáért. Az FTC mindent Hégerre játszik. A 33. p-ben Héger tiszta helyzetben kapja a labdát, lefut és a 16-is sarkáról hatalmas erővel, ritkán látott szép, védhetetlen gólt lő.

Ezután a gól után már nagyon vigyáznak Hégerre, de nem sok sikerrel, Még egyszer szóhoz jut a KAC. Fatter lefut, beadását azonban Gresch két méterről mellé fejeli. Az FTC negyedik gólja a 35-ik percben esik, Héger lefut, úgy látszik, megismétli az iménti bravúrját, de Birit lefut eléje, mire okosan átpasszolja a labdát a tisztán álló Patakinak, aki azt az üresen hagyott kapuba gurítja.

A félidő végéig változatlan erővel folytatja az FTC a támadásait, míg a KAC kedve vesztetten csak a további eredmény elhárításra törekszik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Korányi Frigyes jubileuma Korányi Frigyes jubileuma
Korányi Frigyes, a nagytudásu orvostanár most ünnepelte negyvenéves...
Egy gavallér ifju eltünése Egy gavallér ifju eltünése
A lipótvárosi aranyifjuságnak egyik ismert alakja: Heller Ágoston, a...
Ötvenmilliót örökölt Bihar megye szépe Lady Rothschild, az egykori Wertheimstein Rózsika Ötvenmilliót örökölt Bihar megye szépe Lady Rothschild, az egykori...
A pesti előkelő társaságnak napok óta szenzációja az a Londonból...
A kongregácziók vagyonának felosztása Franciaországban A kongregácziók vagyonának felosztása Franciaországban
A franczia parlament most foglalkozik a szeparáczió gyakorlati...
Ottó szenzációs politikai nyilatkozata Ottó szenzációs politikai nyilatkozata
Az El Sol című madridi lapban Knickerboker amerikai ujságíró Ottó...
Érdekes reklám Érdekes reklám
Amerika a reklám hazája. Nálunk el se hinnék egyes reklám leírását,...
Chopin születésének századik évfordulójára Chopin születésének századik évfordulójára
1810. február 22-én született Chopin. Zenei csodagyermek volt. Nyolcz...
Az ötödik magyar tengerjáró hajó Az ötödik magyar tengerjáró hajó
Vízre bocsátották az ötödik magyar tengerjáró hajót. Az elmult héten...
Nagyszabású összeütközések Ausztriában Nagyszabású összeütközések Ausztriában
Vasárnap délután a lapok különkiadásait áruló rikkancsok rohantak...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98