Dtum
Login with Facebookk
1923 | Június

Az MTK nyerte a Magyar Kupát

MTK – UTE 4:1 (3:0)


Üllői-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró: Hajós József.
Egész napon át sötét, komor fellegekből hullott alá az eső. Budapest felett ma nem derült ki az ég, pedig a mai nagy nap szebb időt érdemelt volna. A legklasszikusabb magyar vándordíjnak, a Magyar Kupának döntőjén az égiek megkönyörülhettek volna rajtuk.

Eső helyett derűs napfénynek kellett volna táncolni ma az Üllői-út zöld gyepén, az idei futballszezon utolsó fellángolásához ma kék égbolt, napsugár és közönség alatt roskadozó tribünök szolgáltattak volna méltó keretet, nem pedig gyászos, nyakunkba lógó fellegek és csatakos pálya, amely már korcsolyapályának is beillett volna.

A mérkőzés kezdete előtt Hajós bíró, talán inkább formai szempontból, megvizsgálja a pályát. Amikor a mérkőzésre alkalmasnak jelenti ki, a közönség hangosan ad tetszésének kifejezést. Sokan már attól féltek, hogy a rossz pálya miatt elmarad a meccs.

A sorsolás az MTK-nak kedvez és persze a széltől támogatott oldalt választja. Kezdés után az UTE kap előbb lábra, de Priboj két szép kiadását Szidon offszeidja akasztja meg. Az MTK első akcióját Braun vezeti, de Kelecsényi taccsra szereli. A bedobásból Kertész lövését Remete védi, majd Molnár hosszú lövését csak nehezen tudja kornerre menteni.

A 14. percben Opata a félpálya közelében álló Foglról lepattanó labdával kiugrik és azt mindegy 20 méterről a jobb felső sarokba lövi. Remete védeni sem próbál. Az MTK most nagy fölénybe kerül; Orth szabadrúgását fogja Remete, majd Siklóssi lő mellé. A Testgyakorló csatárok elemükben vannak, a megingathatatlannak vélt Fogl-gát recseg-ropog, mire azok, különösen Fogl II. igen erélyes játékba fognak, ami nagy visszatetszést kelt.

Az UTE Szidon egy lefutása révén szóhoz jut, majd Priboj kerül jó helyzetbe, de a kiszökés pillanatában a sárba ragadó labda mellett elfut, Mandl ment. A 30. percben Nadler kitűnően szökteti Braunt akinek beadását Opata a teljesen üresen álló Siklóssihoz továbbítja, aki élesen belövi. A gól után az UTE indít heves támadást, de Szidon lövését Kropacsek kornerre menti. A korner azonban erős és Paulusz elrontja.

A 38. percben Siklóssi-Orth ideális háromszögeléssel törik át az UTE védelmét és Orth átadását Siklóssi az ötös vonalon lestoppolja a védhetetlenül belövi. A hátralevő percekben az UTE van frontban. Az utolsó percben úgy látszik, hogy gólt ér el az UTE, de Priboj éles saroklövését Nyúl a földön magát elvetve, kifejeli.

Helycsere után mindkét dresszet vált és az UTE széltől támogatva erőteljes támadásba fog. Fogl II-öt csak a büntetőterületen tudja az MTK védelem leszerelni. 20. percben Priboj hosszú orrlövése megy kapu mellé, míg Schaller oldalt kiszökve felső kapufát lő. Az MTK csak most jut szóhoz, de Braun gyors lefutásából Opata a kapu előtt beragadó labda mellé rúg.

A bíró erélytelensége folytán a játék mindinkább elfajul, Szidon Mandlt, Kertész Szidont rúgja meg, de a bíró érzéketlen ezek megítélésében. A 29. percben Braun lefut, centerét Orth mintegy 20 méterről gyönyörű csavart lövéssel belövi.

Az MTK pár percig fölényben marad, de a most megeredt erős eső folytán reális játékról már nem lehet szó. A 36. percben Szidon szép magas beadását Kropacsek Pribojtól megtámadva Paulusz elé üti, aki a labdát az üres kapuba belövi. A hátralevő időt már nem veszik komolyan a játékosok, inkább az MTK-t látjuk frontban.

MTK: Kropacsek – Mandl, Senkey – Kertész II, Nadler, Nyúl – Braun, Molnár, Opata, Siklóssi, Orth.
UTE: Remete - Fogl II., Fogl. III. – Kelecsényi, Baubach, Király – Paulusz, Bluhon, Priboj, Schaller, Szidon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A nagymarosi strand elegáns hősét, egy volt tb. szolgabírót vasárnap lopás miatt letartóztatták A nagymarosi strand elegáns hősét, egy volt tb. szolgabírót vasárnap...
Moziszerű nyomozás után került rendőrkézre vasárnap egy uri tolvaj,...
Az idei üzleti mérleg jelentősége Az idei üzleti mérleg jelentősége
Nemcsak az adótörvények, a kereskedelmi törvény is kötelezően írja...
A miniszter szavai A miniszter szavai
A költségvetés tárgyalásánál miniszterünk a testi nevelésről a...
A betörő nagyzási hóbortja A betörő nagyzási hóbortja
Téved, a ki azt hiszi, hogy a betörő mind tagbaszakadt ember,...
Híres, hírhedt pünkösdi királyságok Híres, hírhedt pünkösdi királyságok
A magyar szójárás pünkösdi királyságnak nevezi a rövid ideig tartó...
Bornemisza Géza iparügyi miniszter a háborús textiliparról Bornemisza Géza iparügyi miniszter a háborús textiliparról
Nemrégiben helyzeték üzembe a Magyar Viscosa Részvénytársaság új...
Névtelen levélben halállal fenyegették meg a szolnoki panamák vizsgálóbiztosát Névtelen levélben halállal fenyegették meg a szolnoki panamák...
Te hóhér, vigyázz magadra! És mielőbb távozzál Szolnokról, különben...
A svájci frank Európa utolsó szabad valutája – a fonttilalom után A svájci frank Európa utolsó szabad valutája – a fonttilalom...
A mult hetekben a Magyar Nemzeti Bank napról-napra csökkentette a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98