Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1923 | Június

Az MTK nyerte a Magyar Kupát

MTK – UTE 4:1 (3:0)


Üllői-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró: Hajós József.
Egész napon át sötét, komor fellegekből hullott alá az eső. Budapest felett ma nem derült ki az ég, pedig a mai nagy nap szebb időt érdemelt volna. A legklasszikusabb magyar vándordíjnak, a Magyar Kupának döntőjén az égiek megkönyörülhettek volna rajtuk.

Eső helyett derűs napfénynek kellett volna táncolni ma az Üllői-út zöld gyepén, az idei futballszezon utolsó fellángolásához ma kék égbolt, napsugár és közönség alatt roskadozó tribünök szolgáltattak volna méltó keretet, nem pedig gyászos, nyakunkba lógó fellegek és csatakos pálya, amely már korcsolyapályának is beillett volna.

A mérkőzés kezdete előtt Hajós bíró, talán inkább formai szempontból, megvizsgálja a pályát. Amikor a mérkőzésre alkalmasnak jelenti ki, a közönség hangosan ad tetszésének kifejezést. Sokan már attól féltek, hogy a rossz pálya miatt elmarad a meccs.

A sorsolás az MTK-nak kedvez és persze a széltől támogatott oldalt választja. Kezdés után az UTE kap előbb lábra, de Priboj két szép kiadását Szidon offszeidja akasztja meg. Az MTK első akcióját Braun vezeti, de Kelecsényi taccsra szereli. A bedobásból Kertész lövését Remete védi, majd Molnár hosszú lövését csak nehezen tudja kornerre menteni.

A 14. percben Opata a félpálya közelében álló Foglról lepattanó labdával kiugrik és azt mindegy 20 méterről a jobb felső sarokba lövi. Remete védeni sem próbál. Az MTK most nagy fölénybe kerül; Orth szabadrúgását fogja Remete, majd Siklóssi lő mellé. A Testgyakorló csatárok elemükben vannak, a megingathatatlannak vélt Fogl-gát recseg-ropog, mire azok, különösen Fogl II. igen erélyes játékba fognak, ami nagy visszatetszést kelt.

Az UTE Szidon egy lefutása révén szóhoz jut, majd Priboj kerül jó helyzetbe, de a kiszökés pillanatában a sárba ragadó labda mellett elfut, Mandl ment. A 30. percben Nadler kitűnően szökteti Braunt akinek beadását Opata a teljesen üresen álló Siklóssihoz továbbítja, aki élesen belövi. A gól után az UTE indít heves támadást, de Szidon lövését Kropacsek kornerre menti. A korner azonban erős és Paulusz elrontja.

A 38. percben Siklóssi-Orth ideális háromszögeléssel törik át az UTE védelmét és Orth átadását Siklóssi az ötös vonalon lestoppolja a védhetetlenül belövi. A hátralevő percekben az UTE van frontban. Az utolsó percben úgy látszik, hogy gólt ér el az UTE, de Priboj éles saroklövését Nyúl a földön magát elvetve, kifejeli.

Helycsere után mindkét dresszet vált és az UTE széltől támogatva erőteljes támadásba fog. Fogl II-öt csak a büntetőterületen tudja az MTK védelem leszerelni. 20. percben Priboj hosszú orrlövése megy kapu mellé, míg Schaller oldalt kiszökve felső kapufát lő. Az MTK csak most jut szóhoz, de Braun gyors lefutásából Opata a kapu előtt beragadó labda mellé rúg.

A bíró erélytelensége folytán a játék mindinkább elfajul, Szidon Mandlt, Kertész Szidont rúgja meg, de a bíró érzéketlen ezek megítélésében. A 29. percben Braun lefut, centerét Orth mintegy 20 méterről gyönyörű csavart lövéssel belövi.

Az MTK pár percig fölényben marad, de a most megeredt erős eső folytán reális játékról már nem lehet szó. A 36. percben Szidon szép magas beadását Kropacsek Pribojtól megtámadva Paulusz elé üti, aki a labdát az üres kapuba belövi. A hátralevő időt már nem veszik komolyan a játékosok, inkább az MTK-t látjuk frontban.

MTK: Kropacsek – Mandl, Senkey – Kertész II, Nadler, Nyúl – Braun, Molnár, Opata, Siklóssi, Orth.
UTE: Remete - Fogl II., Fogl. III. – Kelecsényi, Baubach, Király – Paulusz, Bluhon, Priboj, Schaller, Szidon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
A nagyhatalmak Roosevelt békeajánlatáról A nagyhatalmak Roosevelt békeajánlatáról
Roosevelt üzenete nagy meglepetést okozott az egész Egyesült...
Andrássy Géza gróf vadászata Andrássy Géza gróf vadászata
Andrássy Géza gróf egyike az ország kevés legérdekesebb embereinek....
Gázálarc-asztma ellen Gázálarc-asztma ellen
A légzőszervek aránylag gyakori betegsége, mely sok ezer embert kínoz...
Hányféle beszélőfilm van? Hányféle beszélőfilm van?
Amikor a beszélői film szabadalmaztatására került a sor, igen különös...
Megszökött herczegnő Megszökött herczegnő
Maholnap olyan mindennapi eset lesz az, hogy egy uralkodói, vagy...
A világ legnagyobb osztalékát fizeti a General Motors Corporation A világ legnagyobb osztalékát fizeti a General Motors Corporation
A General Motors Corporation igazgatósága közzétette az évvégi...
Birkózó bajnokok a Fővárosi Orfeumban Birkózó bajnokok a Fővárosi Orfeumban
Cimképünkön Magyarország hivatásos birkózó bajnokságáért a Fővárosi...
Kisemberek védelmét szolgálja a szabadidő-probléma megoldása Kisemberek védelmét szolgálja a szabadidő-probléma megoldása
A Teleki-kormány, főleg pedig az iparügyi minisztérium tovább...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98