Dtum
Login with Facebookk
1923 | Május

Magyarország 1923. évi birkózó bajnokságai

A MAC három az MTK, a BAK és a Húsiparos SC 1-1 bajnokságot nyert. Szép küzdelmek.

A szombat esti előmérkőzések után vasárnap délelőtt, majd este ezer főnyi közönség előtt fejeződik be a magyar birkózó bajnokságok küzdelmei. Ami a verseny sportértékét illeti a nívó valóban bajnoki volt, hiszen a magyar birkózó sport legjobb képviselői mérkőztek a bajnoki címért.

Változatos és élénk volt mindegyik mérkőzés, mert a menet idő megrövidülésével a Szövetség már eleve gondoskodott az unalmas távbirkózások elkerüléséről. A versenyző gárda legjobb embere Fehér István (BAK) volt a ki céltudatos és kitartó tréninggel, komolyan készült a versenyre. Mutatott formájából kivetkőztetve elsőrangú nemzetközi sikereket jósolunk neki.

Nagyon szép munkát produkált Fekete Antal (Húsiparos) is, a ki súlycsoportjában minden mérkőzését bámulatos energiával és technikai fölénnyel nyerte. Utolsó mérkőzését klubtársával Keresztessel szemben feladta. A bajnoki versenyen általános feltűnést keltett Szalai Imre (MTE) is, ki hosszú birkózó karrierjének legjobb formáját mutatta.

A vidéki birkózósport is méltó képviselőket küldött a bajnoki viadalra. Valamennyi vidéki birkózó szép és budapestiekkel teljesen egyenrangú munkát végzett és csak a balszerencse okoztam, hogy szebb eredményekkel nem tértek haza. Különösen a pécsi Nagy Sándor, a nyíregyházai Toldi és a kaposvári Bók érdemelnek dicséretet.

A rendezők simán és gyorsan bonyolították le az impozáns versenyt. Rendek Károly dr., Csillag Miklós és Kossuth Ferenc dr. derék munkát teljesítettek. A bírók működése általánosságban megfelelő volt. A múlt évi bíráskodásokhoz képest ezen a téren is nagy haladást láttunk.

Részletes eredmények:
Légsúly: 1. Áron József (MTK) 2. Eidlitz Bertalan (UTE) 3. Bók Endre (Kaposvári MTE)

Pehelysúly: 1. Fehér István (BAK), 2. Schranko Árpád (BAK) 3. Molnár László (Törekvés)

Könnyűsúly: 1. Keresztes Lajos 2. Matula Mihály (MTE) 3. Fekete Antal (Húsiparos)

Kisközép: 1. Miskey Árpád (MAC) 2. Szalai Imre (MTE) 3. Meister István (Törekvés) A két első helyezett egyforma pontszámot ért el.

Nagyközép: 1. Deák Imre (MAC) 2. Bükki Béla (Húsiparos) A véletlen hozta, hogy a mezőny összezsugorodott. Bükki a szőnyegről kiesvén feladta a mérkőzést, melyet egyébként könnyen nyert volna.

Nehézsúly: 1. Varga Béla dr. (MAC) 2. Badovecz Rajmond (FTC) 3. Szelki Ottó (Vasas) Mindhárom helyezett 2-2 pontot ért el s így a mérlegelés eredménye döntött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98