Dtum
Login with Facebookk
1924 | Április

Egy főúri válóper három tanuját letartóztatta a rendőrség

A főúri világban nagy feltűnést keltett egy hónapokkal ezelőtt megindított válópör, amelynek szereplői a fővárosi társaság legelőkelőbb tagjai. A válókeresetet a férj adta be felesége ellen s a megtartott tárgyaláson tanuként hallgatták ki Walter Józsefet, egy grófi palota portását, Prozlik Ferenc komornyikot és Deák István bírósági hivatalszolgát, akik állítólag olyan terhelő vallomást tettek a pör során a grófnő ellen, hogy a bíróság kénytelen volt a válást az ő hibájából kimondani.


Szerepe volt az ügyben az egyik népszerű írónőnknek is, aki intim ismerőse volt az elválasztott asszonynak s a kettőjük közötti barátság volt az indítóoka annak, hogy a férj a válópört megindította.
A grófnő nem tudott belenyugodni az ítélet sérelmes rendelkezésébe, amely az ő hibájából mondotta ki felbontottnak a házaséletet és folyton azt hangoztatta, hogy ügyében hamis vádakat koholtak s a tanuk hamisan vallottak. Ügyvédre bízta az ügy kibogozását, aki azután elégséges bizonyítékot szerzett arra, hogy bebizonyítsa azt, hogy az ügyében kihallgatott három tanú hamisan vádaskodott és ezért a rendőrségen megtette ellenük a feljelentést.


A rendőrség alapos nyomozás után úgy találta, hogy a tanuk tényleg rosszhiszeműen és alaptalanul vádaskodtak s ezért hamis vád bűntette címén Walter Józsefet, Prozlik Ferencet és Deák Istvánt előzetes letartóztatásba helyezte és mindhármukat átkísérte az ügyészség fogházába, ahol vasárnap délelőtt a soros ügyész előzetes letartóztatásuk fentartását indítványozta. Bubits Jenő dr. vizsgálóbíró valószínűleg csak kedden hallgatja ki a gyanusítottakatés ugyanakkor dönt majd a fogvatartás kérdésében is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98