Dtum
Login with Facebookk
1924 | December

Lendval-Lehnert kormányzósértéssel gyanusítja a rendőrség

 A vasárnapi lapok beszámoltak arról a titokzatos nyomozásról, amelyet a rendőrség kormányzósértés címén indított az Éme kongresszusát követő ebéden elhangzott szónoklat miatt. Szombaton kihallgatták az Eszterházy-utca 4. szám alatti vendéglő tulajdonosnőjét és a felszolgáló pincéreket, de ezek a tényállásra vonatkozólag nem tudnak vallomást tenni.

 

Értesülésünk szerint Lendvai-Lehner képviselőt gyanusítja a rendőrség a kormányzósértéssel és ezirányban folytatták le eddig a kihallgatásokat is. Ez ügyben Eckhardt Tibor képviselő, az Éme elnöke a következőket mondotta  munkatársunknak:
- Én azt hiszem, nem történt más, mint hogy a rendőrséget ujból be akarta valaki ugrasztani. A banketten egyetlen egy olyan mondat vagy szó sem hangozott el, amely a legtávolabbról is kormányzósértésnek volna minősíthető, vagy a kormányzó urat akár csak kellemetlenül is érintette volna. Elsőnek én szólaltam föl a banketten és beszédemet azzal fejeztem be, hogy köszöntöm az a férfiut, Magyarország kormányzóját, aki – erősen meg vagyok győződve – lélekben, érzésben és gondolatban mindenesetre velünk van.


- Lendvai, akit most állítólag kormányzósértéssel vádolnak, azzal kezdette fölszólalását, hogy az én beszédembe óhajt bekapcsolódni. Kijelentette, semmiesetre sem tartja elegendőnek, ha a keresztény társadalom lélekben, érzésben és gondolatban érez együtt az Ébredő Magyarokkal, hanem szükséges, hogy tettekkel is bizonyosságot tegyen meggyőződéséről.


- Ki kell azonban jelentenem, hogy Lendvai a kormányzó nevét nem említette meg és beszédében egyetlen sértő szót sem használt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98