Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1924 | Január

Motoros bicikliüldözés az Aréna uton

Elfogtak egy veszedelmes biciklitolvajt


Pénteken délelőtt két iskolásfiu Schnur Jenő és Simonyi Imre kölcsönbiciklit béreltek a Goda-féle váciúti biciklikölcsönzőnél. A biciklit eltolták a Lehet térre és a járda mellett próbálgatni kezdték a felszállást. A fiúknak föltünt, hogy néhány lépésnyire tőlük egy fiatalember őgyelgett, aki állandóan figyelemmel kisérte a tanulást. A fiatal, kezdő biciklisták persze egyre-másra pottyntak le a gépről, jól össze is ütötték magukat, de az élvezetből nem engedtek.


A fiatalember egyszerre csak odalépett hozzájuk:
- Nem jól csináljátok! Így sohasem fogtok megtanulni biciklizni. Ide nézzetek, majd én megmutatom, hogy kell.
Ezzel kivette a fiuk kezéből a biciklit, fölugrott, néhány kört csinált a fiuk előtt, majd hirtelen megnyomta a pedált és gyors iramban a Váci úton Újpest felé vágtatott. Schnur és Simonyi látták, hogy ennek fele sem tréfa, visszafutottak a kölcsönzőhöz és elmondták, hogy mi történt a biciklivel.


Goda József az udvaron éppen egy motorbiciklit próbált ki és mikor meghallotta, hogy mi történt, fölpattant a motorra és teljes gőzzel száguldott a fiuk által jelzett irányba. Az Aréna-út közelében meglátta az előtte haladó biciklist, aki nem is gondolhatott arra, hogy ilyen gyorsan üldözőbe vehetik és a veszélyen túl érezve magát, nyugodtan karikázott. Goda is mérsékelte az iramot és nyomon követte a tolvajt. Az befordult az Aréna úton, Goda utána.


Az Aréna út és Lehet ucca sarkán állott a posztos rendőr. Goda úgy irányította a dolgot, hogy akkor vágott eléje a motorgépen, mikor a tolvaj éppen a rendőr mellé ért. A biciklis kénytelen volt leszállani a gépről, nehogy összeütközzön a motorral. Goda is egy szempillantás alatt a földön termett és nyakoncsípte a biciklitolvajt.


A tolvaj a rendőr előtt fölmutatott egy igazolványt, amelyik szerint Pogány Károlynak hívják, gyári munkás. Azt állította, hogy a gépet nem akarta ellopni, a fiúkat tanítani akarta, előbb azonban ő maga is fordulni akart egyet és a Lehel uccán át vissza akart térni a Lehel térre, hogy a két fiút oktassa.


A rendőr Pogányt bevitte VI. kerületi kapitányságra, ahol ugyanúgy védekezett, mint a rendőr előtt. Csakhamar kiderült azonban, hogy a Pogány Károly névre szóló igazolványt lopta. Valódi neve Bauer István és lopásért már többször büntetve volt.


Bauert behozták a főkapitányságra és most azt nyomozzák, hogy a tavasszal történt rengeteg sok biciklilopás közül mennyi terheli Bauer lelkiismeretét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Lotz Károly halála
A nagy festőművész holttestét október 13-ikán este vitték át a...
Lázadás Maczedóniában Lázadás Maczedóniában
Két hónapig e nyáron már ugy látszott, hogy Maczedóniában a...
A Sió csatorna megnyitása
A Balaton vizének egyetlen levezetője a Sió folyó. A Sió a Siófoknál...
Budapestre is küldtek két anarkistát Párisból a Mussolini elleni merénylet szervezői Budapestre is küldtek két anarkistát Párisból a Mussolini elleni...
Vasárnap rendkivüli izgalmat keltő bizalmas jelentés érkezett...
Apróságok Apróságok
Egy amerikai távirat jelenti, hogy a Dupont-féle puskaporgyárban...
Svéd jéghokkigyőzelem Budapesten Svéd jéghokkigyőzelem Budapesten
Nagy mérkőzést vívott vasárnap délelőtt a városligeti Műjégpályán a...
Olcsóbb rézgálicot kapnak a szőlőtermelői érdekeltségek tagjai Olcsóbb rézgálicot kapnak a szőlőtermelői érdekeltségek tagjai
Még a mult év őszén miniszteri nyilatkozatok adták hírül, hogy a...
Farmervizsgára jelentkeznek a budapesti amerikai konzulátuson Farmervizsgára jelentkeznek a budapesti amerikai konzulátuson
Az Északamerikai Egyesült Államokban tíz millió ipari munkás követel...
Lloyd George nyilatkozata Lloyd George nyilatkozata
Lloyd George nyilatkozatot tesz közzé, melyben kijelenti, hogy a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98