Dtum
Login with Facebookk
1924 | Január

Motoros bicikliüldözés az Aréna uton

Elfogtak egy veszedelmes biciklitolvajt


Pénteken délelőtt két iskolásfiu Schnur Jenő és Simonyi Imre kölcsönbiciklit béreltek a Goda-féle váciúti biciklikölcsönzőnél. A biciklit eltolták a Lehet térre és a járda mellett próbálgatni kezdték a felszállást. A fiúknak föltünt, hogy néhány lépésnyire tőlük egy fiatalember őgyelgett, aki állandóan figyelemmel kisérte a tanulást. A fiatal, kezdő biciklisták persze egyre-másra pottyntak le a gépről, jól össze is ütötték magukat, de az élvezetből nem engedtek.


A fiatalember egyszerre csak odalépett hozzájuk:
- Nem jól csináljátok! Így sohasem fogtok megtanulni biciklizni. Ide nézzetek, majd én megmutatom, hogy kell.
Ezzel kivette a fiuk kezéből a biciklit, fölugrott, néhány kört csinált a fiuk előtt, majd hirtelen megnyomta a pedált és gyors iramban a Váci úton Újpest felé vágtatott. Schnur és Simonyi látták, hogy ennek fele sem tréfa, visszafutottak a kölcsönzőhöz és elmondták, hogy mi történt a biciklivel.


Goda József az udvaron éppen egy motorbiciklit próbált ki és mikor meghallotta, hogy mi történt, fölpattant a motorra és teljes gőzzel száguldott a fiuk által jelzett irányba. Az Aréna-út közelében meglátta az előtte haladó biciklist, aki nem is gondolhatott arra, hogy ilyen gyorsan üldözőbe vehetik és a veszélyen túl érezve magát, nyugodtan karikázott. Goda is mérsékelte az iramot és nyomon követte a tolvajt. Az befordult az Aréna úton, Goda utána.


Az Aréna út és Lehet ucca sarkán állott a posztos rendőr. Goda úgy irányította a dolgot, hogy akkor vágott eléje a motorgépen, mikor a tolvaj éppen a rendőr mellé ért. A biciklis kénytelen volt leszállani a gépről, nehogy összeütközzön a motorral. Goda is egy szempillantás alatt a földön termett és nyakoncsípte a biciklitolvajt.


A tolvaj a rendőr előtt fölmutatott egy igazolványt, amelyik szerint Pogány Károlynak hívják, gyári munkás. Azt állította, hogy a gépet nem akarta ellopni, a fiúkat tanítani akarta, előbb azonban ő maga is fordulni akart egyet és a Lehel uccán át vissza akart térni a Lehel térre, hogy a két fiút oktassa.


A rendőr Pogányt bevitte VI. kerületi kapitányságra, ahol ugyanúgy védekezett, mint a rendőr előtt. Csakhamar kiderült azonban, hogy a Pogány Károly névre szóló igazolványt lopta. Valódi neve Bauer István és lopásért már többször büntetve volt.


Bauert behozták a főkapitányságra és most azt nyomozzák, hogy a tavasszal történt rengeteg sok biciklilopás közül mennyi terheli Bauer lelkiismeretét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98